- 2017. március 7., 12:37
Vagyis nem is közvetlenül a telefonról, hanem a benne lévő Exynos 9 chipről. És lehet, hogy semmit sem jelent.
Hirdetés

A kérdés csak az, hogy az információ jelent-e bármit arra vonatkozóan, hogy mit várhatunk a koreai gyártó hamarosan bemutatásra kerülő csúcsmodelljétől. A lényeg az, hogy a Samsung tegnap a Twitteren harangozta be, hogy az Exynos 9 Dual ISP technológiával lesz felvértezve, vagyis egyszerre két kamerát is tud kezelni. Nyilván a Samsung akar kezdeni valamit ezzel a képességgel, különben nem építette volna be; azt azonban nem lehet tudni, hogy a dupla kamerás megoldást már a Galaxy S8-ban beveti a vállalat, vagy esetleg egy későbbi modellre tartogatja azt. És persze arról sincsen semmilyen információ, hogy a Samsung pontosan miért akar két kamerát beépíteni a készülékbe (ha egyáltalán).

A Samsung távolról sem az első gyártó, aki ilyen megoldásban gondolkodik: az iPhone-okban két eltérő nagyítású lencse dolgozik például, a Huawei színes és monokróm modulokat kombinál, az LG pedig normál és nagy látószögű objektívekkel dolgozik. A Samsung bármelyik megoldást választhatja ezek közül, de mi még azt is el tudjuk képzelni, hogy a két kamera a telefon két oldalára kerül majd, hogy 360 fokos fotókat lehessen lőni a mobillal. Azt mondjuk be kell látnunk, hogy ennek a forgatókönyvnek van egy hibája, mégpedig az, hogy ebben az esetben a Samsung a Gear 360-at nem tudná eladni a Galaxy S8 tulajoknak.

Amennyiben a Galaxy S8 széria nem kap dupla kamerát, úgy a Samsung a következő Note-ba építhet ilyen megoldást – habár korábban volt róla szó, hogy a Note márkanevet teljesen kivezeti a Samsung, most mégis úgy tűnik, hogy ősszel jön a Galaxy Note 8.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05