- 2017. március 24., 13:23
Szinte hihetetlen, hogy eddig nem lehetett megosztani a saját pozíciónkat; mostantól ez megváltozik.
Hirdetés

A Google Maps iOS és Androdi alatt futó verziója is frissül a közeljövőben. Az új verzió legfontosabb tulajdonsága az, hogy megosztható vele a saját pozíciónk, így amikor barátokkal találkozunk, vagy valamilyen rendezvényen vagyunk, végre egyből, minden gond nélkül megtalálhatjuk majd a többieket. A funkció az általunk megadott emberek számára küldi el az aktuális helyzetünket, beállítástól függően 3-15 percenként – ők pedig ezt természetesen saját Térkép alkalmazásukban fogják tudni megnézni. A fícsör a brazil felhasználók számára már elérhető, globális bevezetése hamarosan várható.

Tekintettel arra, hogy ez nem egy olyan funkció, amit a legtöbben folyamatosan bekapcsolva szeretnének majd tartani (kivéve persze a szülők, akik féltik még kisebb gyermeküket), a beállításoknál időlimit is megadható. A Google készített egy videót, amely bemutatja a szolgáltatás pontos működését, íme:

A Google láthatóan rástartolt arra, hogy a Térképet még használhatóvá tegye, egy hete él benne egy olyan opció is, amivel az aktuális pozíciónkat az eddiginél sokkal könnyebb elmenteni – az alkalmazásban „Ide parkoltam” ennek a funkciónak a neve, de ez a lehetőség remekül használható akkor is, ha például idegen helyen járva attól félünk, hogy nem találunk vissza a metróhoz, buszmegállóhoz.

Címkék