- 2017. március 28., 15:40
A Samsung a Galaxy S8 bejelentése előtti napokban a Note 7 másodjára javított változatával borzolja a kedélyeket.
Hirdetés

A Samsung Note 7-ről eddig azt gondoltuk, hogy a koreai gyártó azon kevés készülékei közé tartozik, amelyeknek még a puszta létezését is szeretné elfelejteni a vezetés – tévedtünk. A visszahívott majd kijavított, de továbbra is problémákkal küzdő telefont tavaly év végén teljesen kivonta a forgalomból a vállalat, és sokáig úgy tűnt, hogy nemcsak Note 7, hanem a teljes Note széria megszűnik. Aztán viszonylag gyorsan kiderült, hogy Note 8 bizony lesz, most viszont egy érdekes bejelentést tett a Samsung: újra kapható lesz a Note 7 is.

A telefont csak néhány – egyelőre meg nem nevezett – országban fogja piacra dobni a Samsung, természetesen úgy, hogy az akkumulátort másodjára/harmadjára is cserélik a készülékekben. Az áramforrás kisebb kapacitású, 3000 mAh-s lesz, és kisebb helyet is foglal, hogy a rendeltetésszerű használat közben fellépő tágulás ne veszélyeztesse a készülék és a használója testi épségét. A telefont nem újként, hanem felújított modellként fogják árulni, azt pedig egyelőre nem tudni, hogy mennyibe fog kerülni. A Samsung hivatalos közleménye szerint a lépésre csak és kizárólag azért kerül sor, hogy a már legyártott telefonok ne a kukában végezzék. Persze a Samsung nyilván valamit visszahoz majd a Note 7-hez kapcsolódó veszteségeiből is.

Összesen 4,3 millió telefont hívott vissza a koreai gyártó, ennyi készüléket két-három nagyobb országban simán el lehet szórni. Ha tippelnünk kéne, akkor azt mondanánk, hogy elsősorban Kínában és más ázsiai országokban fog próbálkozni a Samsung, és nemcsak azért, mert könnyebben boldogulhat az ottani hatóságokkal, hanem azért is, mert ezekben az országokban a nagy kijelzős telefonokra hatalmas igény mutatkozik.

Címkék
Hozzászólások