- 2017. április 5., 10:23
Nem tudni, hogy technológiai okai is vannak-e a csúszásnak, üzletpolitikai viszont biztosan létezik.
Hirdetés

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a Samsung egészen közel járhat ahhoz, hogy összehajtható telefont gyártson – most azonban úgy tűnik, hogy a csodatelefon még legalább két évig nem fog bemutatkozni. A Galaxy X néven is futó projekt keretén belül készülő kütyü prototípusai egyes források szerint már ebben az évben a tesztelőkhöz kerültek volna, a Samsung vezetése azonban úgy döntött, hogy a kijelzők terén más fejlesztés, a keret nélküli kijelzők kapnak prioritást.

Kim-Tae-Woong, a Samsung egyik vezető mérnöke mondta el, hogy a keret nélküli kijelzők annyira sikeresek, hogy nem kell sietni az összehajtható panelek piacra dobásával; a bevezetés tervezett időpontját éppen ezért a Samsung két évvel eltolta. Ez azt jelenti, hogy a koreai vállalat legkorábban 2019-ben mutathat be olyan telefont, amelyben hajlítható kijelző van.

Az persze korántsem biztos, hogy a Samsungot más gyártók nem fogják ezen idő alatt beelőzni: hogy csak a szomszédba menjünk, az LG-nek elég régóta vannak olyan fejlesztései, amelyek rugalmas kijelzők gyártását teszik lehetővé, de a tajvani és kínai gyártókat is foglalkoztatják az ilyen irányú fejlesztések.

Címkék