- 2017. április 6., 09:32
A Honor 8 Pro-val a Huawei nagyon odatette magát, de ez a készülék árán is meglátszik.

Rég volt, talán igaz sem volt, hogy három és fél évvel ezelőtt a Huawei azért vezette be a Honor márkát, hogy azoknak a felhasználóknak is minőségi termékeket tudjon adni, akik nem tudják vagy nem akarják megfizetni a nagy márkák prémium árait. A Honor, köszönhetően a kiváló tulajdonságokkal rendelkező termékeknek, rövid történelme alatt kistestvérből gyakorlatilag a Huaweijel teljesen egyenrangú márkává nőtte ki magát, amivel az az egyetlen probléma, hogy ez ma már a termékek árazásán is egyértelműen meglátszik. Erre kiváló példa a vállalat mostani bejelentése is: a Honor 8 Pro okostelefonról van szó, amely persze nem teljesen új modell, hanem a kínai piacon V9 néven forgalmazott telefon európai változata.

A készülék igazi csúcstelefon, minden olyan képességgel rendelkezik, amivel a nagyok mobiljai: HiSilicon Kirin 960-as rendszerchip, 6 GB memória, 5,7 colos, 2560×1440 pixeles kijelző és 64 GB-os belső tárhely került bele. A készüléken dupla optikás, 2×12 MP-es kamera is helyet kapott, van benne dual-SIM támogatás (a microSD-kártya rovására), rajta pedig USB-C csatlakozó. Akkumulátora is tekintélyes kapacitással bír, 4000 mAh-s, bár a nagy kijelző miatt így sem számíthatunk kétnapos üzemidőre. A telefonon természetesen Android 7.0 fut, és a Huawei készülékeknél megszokott módon az EMUI legújabb változata is jár.

A telefon ára 549 euró lesz, ami mindössze 100 euróval kevesebb annál, mint amit a vállalat a legolcsóbb P10-ért kér – vagyis az továbbra is igaz, hogy a Honor telefonok árazása kedvező, de a különbség egészen kicsire zsugorodott. A telefont április 20-tól lehet megvásárolni Európában, a hazai forgalmazásra vonatkozó adatok azonban még nem ismertek.

Címkék
Hozzászólások