- 2017. április 12., 16:00
Frissíteni akár azonnal lehet, de magyar IP-címről egyelőre manuálisan kell elindítani a folyamatot.
Hirdetés

Az előzetes ütemtervnek megfelelően a Microsoft 2017. április 12-én elkezdte a Creators Update csomag terjesztését. A Microsoft a Windows 10-zel átállt egy új típusú frissítési modellre: az operációs rendszerhez a vállalat minden évben kiad egy vagy két olyan frissítési csomagot, amely nemcsak a biztonsági javításokat tartalmazza, hanem új funkciókat is épít az operációs rendszerbe. Ezzel a megoldással a Windows 10 gyorsabban tud alkalmazkodni a megváltozott felhasználói igényekhez, hiszen nincs szükség arra, hogy a teljes operációs rendszert az alapoktól újraírják, és nem gond az sem, ha egy-egy funkció nem készül el időre, mert gyorsan jön a következő verzió, amelyben helyet kaphat. A 2015-ben megjelent Windows 10-hez az első ilyen csomag ősszel érkezett (Fall Update), 2016-ban pedig, pár hónapos késést követően, szeptemberben jelent meg az Anniversary Update. A harmadik csomag vált tehát most elérhetővé, amelyet főleg a benne lévő Paint 3D miatt Creators Update-re keresztelt a Microsoft.

A Microsoft már élesítette a frissítést, amely annak rendje és módja szerint be is került a Windows Update rendszerbe, viszont a vállalat hullámokban terjeszti a csomagot, ezért hetekig is eltarthat, mire mindenki megkapja. Aki nem szeretne várni az automatikus frissítésre (elvégre nem tudni, hogy csak pár napról vagy pár hétről van szó), az manuálisan is elindíthatja a folyamatot, mégpedig a Windows 10 Update Assistant program segítségével – feltéve, hogy a gépén a Windows 10 Home vagy Pro változatát használja. A Windows 10 Update Assistant innen tölthető le; a program letöltéséhez és elindításához a Frissítés gombra kell kattintani, utána pedig egyszerűen követni kell a varázsló utasításait.

Alternatívaképpen működhet az is, hogy egy USB stickre telepítő „lemezt” készítünk, és vagy azzal frissítjük az OS-t, vagy teljesen újratelepítjük azt. Az USB kulcs elkészítéséhez ez a cikkünk nyújt segítséget. A Creators Update verziószáma 15063.

Címkék