- 2017. április 27., 15:06
A merevlemezgyártó a drónok egyik specialistájával, a DJI-jal működött együtt a projekt során.
Hirdetés

Drónnal repülni alapból sem rossz mulatság, de a dolog akkor igazán jó móka, ha kamera is van a kütyün, hiszen így gyönyörű felvételeket lehet készíteni. A drónok között egyre több olyan példány van, amelyik 4K-ban is tud rögzíteni; így viszont rengeteg adat keletkezik, amit valahogyan menedzselni kell. A Seagate DJI Fly Drive ebben lehet a segítségünkre.

A merevlemez neve kissé talán megtévesztő, természetesen nem arról van szó, hogy a drón magával cipelné a merevlemezt: egyrészt teljesen felesleges extra súlyt kellene magával vinni, másrészt a folyamatos rázkódás miatt elég nagy lenne az adatvesztés valószínűsége is. A meghajtó különlegessége az, hogy van rajta egy microSD-kártya fogadására alkalmas nyílás, hogy a drónnal készített felvételeket pillanatok alatt, számítógép és kábelekkel való bajlódás nélkül másolhassuk fel a memóriakártyáról a merevlemezre.

A Seagate többféle méretben árulja a meghajtót, a legnagyobb verzió 2 TB adat tárolására alkalmas, ez nagyságrendileg 60 órányi 4K-s felvételre elegendő, ha 30 fps-es képsebességet használunk. Modelltől függetlenül az Adobe Premiere CC két hónapos előfizetése ajándékba jár az adattároló mellé. A meghajtó természetesen megerősített tokozást kapott, hogy az ütődések vagy a véletlen leejtés ne ejtsen kárt benne. A gyors adatátvitelt az USB-C (v3.1) csatlakozó garantálja, a HDD Mac OS és Windows rendszerekkel is kompatibilis.

A Western Digital a meghajtó(k) forgalmazását valamikor a nyár folyamán kezdi majd meg, a legkisebb kapacitású (500 GB-os) modell 120 dollárba, azaz kb. 35 ezer forintba fog kerülni.

Címkék