- 2017. május 18., 15:08
Az Európai Bizottság és az Egyesült Államok képviselői Brösszelben tárgyaltak, és egyetértésre is jutottak.
Hirdetés

Három hete megírtuk, hogy az USA fontolgatja, hogy a laptop tilalmat kiterjeszti az Európa és Amerika közötti járatokra is; első körben azonban a hatóságok úgy határoztak, hogy minden marad a régiben. Ez a döntés európai és amerikai képviselők tárgyalásának eredményeként született meg, Amerika ugyanakkor fenntartja annak lehetőségét, hogy a helyzet felülvizsgálatát követően a jövőben mégis bevezesse a tilalmat.

Amint arról mi is beszámoltuk, számos közel-keleti országból induló, és az USA (valamint az Egyesült Királyság) között közlekedő légi járaton nem lehet a fedélzetre felvinni az okostelefonnál nagyobb elektronikus készülékeket, mert a hatóságok attól tartanak, hogy terroristák táblagépbe vagy notebookba rejtett bomba segítségével követnek el merényletet. A korlátozás napi szinten 300-nál is több járatot érint.

A helyzet sajnos nem annyira egyszerű, mint az elsőre látszik: a repülőgépek csomagterébe zsúfolt elektronikus eszközök a bennük lévő Li-ion akkumulátor esetleges túlhevülésével szintén okozhatnak katasztrófát. Egy ilyen jellegű intézkedés ugyanakkor az utasok ellenszenvét is biztosan kiváltaná, amellett, hogy az üzletemberek életéből kieső munkaórák miatt a korlátozás kieső bevétel is jelentene.

Címkék
Hozzászólások