- 2017. május 24., 11:25
A kínai gyártónak nem ez az első windowsos eszköze, de az első olyan, amely tabletként nem akar villogni.
Hirdetés

A prémium telefonok világa után a Huawei kiszemelte a következő meghódítandó területet: most a prémium notebookok (vagy inkább ultrabookok) piaca került a gyártó célkeresztjébe. Az első próbálkozás rögtön nagyot is szól: a MateBook X minden tekintetben igyekszik a legjobbat adni. A gép nem kicsit hajaz az Apple-féle MacBookra, de ezt igazán megszokhattuk már ebben a szegmensben, szinte minden gyártónak van olyan terméke, ami kísérteties hasonlóságot mutat az almás gyártó egyes modelljeivel.

A MateBook X egyik fontos ismertetőjele, hogy nagyon kicsi: 13,3 colos kijelzője ellenére kisebb az alapterülete, mint egy A4-es lapé. A gép főleg a vékony keretnek köszönheti, hogy ennyire kompakt – vagyis a masina akár még a Dell XPS 13-at is megszorongathatja. Az ultrabook Core i7-7500U vagy Core i5-7200U processzorral kérhető. Érdekes, hogy az erős processzorok ellenére a hűtés passzív – valószínűleg ez azonban azt is jelenti, hogy amennyiben huzamosabb ideig terheljük 100%-on a processzort, akkor az órajel átmenetileg csökkenni fog. A notebookba 8 GB RAM és akár 512 GB-os SSD is kérhető, az IPS kijelző felbontása viszont nem választható, mindenképpen 2160×1440 pixeles LCD-t kapunk. Kommunikációra ac-s WiFi és Bluetooth, videochathez webkamera áll rendelkezésre, a klaviatúra pedig a gombok 1,2 mm-es leütési útjával egész kényelmesnek ígérkezik.

A notebookra két USB-C csatlakozó került, a 10 órás készenléti időt biztosító, 41,1 Wh-s akkumulátor töltéséhez viszont külön csatlakozót kapunk. A Matebook X ára Európában kiépítéstől függően 1400 és 1700 euró között lesz, tehát a vállalat elsősorban a tehetősebb vásárlók felé szeretne nyitni a gépekkel. A notebookot a Computexen és a CES ASIA-n is meg lehet majd nézni.

Címkék
Hozzászólások