- 2017. május 26., 16:42
A laptopok között nem sok olyan van, amelyik olcsó, mégis lehet vele játszani. Az Acer most mutatott egy újat.
Hirdetés

Az Acer Nitro 5 sorozat hetedik generációs Intel Core i7 vgy i5 processzorral vagy AMD FX, A10 illetve A12 processzorral és Radeon RX550-es GPU-val kérhető; bármelyik kiépítés mellett is döntünk, biztos hogy a gép elég erős lesz ahhoz, hogy a legtöbb játékot zökkenőmentesen tudjuk futtatni.

A Nitro 5 kialakítása akár 4 darab memóriamodul beépítését is lehetővé teszi, így a legnagyobb választható memóriaméret 32 GB – az adattároló pedig normál HDD, SATA SSD vagy PCIe SSD is lehet. Mindezek mellé 15,6 colos, Full HD felbontású kijelző kapunk, de ha szeretnénk, akkor természetesen van lehetőség arra is, hogy külső, akár 4K felbontású monitort csatlakoztassunk a géphez (HDMI 2.0 csatolót kapunk ehhez). Bővíteni a két USB-C port valamint a két USB 2.0 csatlakozó segítségével tudunk, kommunikációra pedig az ac-s WiFi mellé természetesen gigabites LAN-t is van, hiszen a játékoknál a vezetékes megoldások nemcsak a billentyűzet és az egér, hanem a hálózat tekintetében is előnyt élveznek.

Ami a gép dizájnját illeti, a legnagyobb kompromisszumot talán ezen a téren kell tenni, bár a gyártók ebben a kategóriában elve jobban szereti a műanyagot, hogy ezzel is csökkentsék a notebookok tömegét. Az árral még adósak vagyunk: a Nitro 5 sorozat induló ára 800 dollár lesz, a gép forgalmazását pedig a tervek szerint júliusban kezdi meg az Acer.

Címkék