- 2017. május 29., 09:33
Az LG annyira meg akarta előzni a G6-tal a Samsung Galaxy S8-at, hogy kompromisszumot kötött. Jövőre nem fog.
Hirdetés

A Qualcomm és a Samsung közötti megállapodás értelmében a chipgyártó nem szállíthatott a Snapdragon 835-ös lapkákból senki másnak addig, amíg a Samsung Galaxy S8 meg nem jelent (illetve szállíthatott, de készülék nem jelenhetett meg az S8 előtt). A Samsung riválisai ezért kétféle taktikát választottak. Az egyik csoport kivárta az időt, a másik csoport pedig alternatív megoldást keresett. Az LG ez utóbbi megoldást választotta, így a G6-ba a jóval gyengébb Snapdragon 821 került. A trükk az LG saját bevallása szerint bejött, bár pontos számokat a vállalat nem közölt. Az viszont biztos, hogy az LG-nek minden évben fontos kérdés az aktuális csúcsmodell, hiszen kis túlzással rajta múlik a mobilos részleg sikere. Ha jók is a számok, az LG-nél azt gondolhatják, hogy lehetnének még jobbak, mivel ha minden igaz, akkor a vezetés már most megkezdte a tárgyalásokat a Qualcommal arról, hogy jövőre mikor és hogyan fog tudni Snapdragon 845-ös chipeket vásárolni.

A megbeszélések kimenetele viszont erősen kérdéses, mert korábban már arról is pletykáltak, hogy a Samsung és a Qualcomm az S9 és a Snapdragon 845 párosával is hasonló megállapodást tervez.

Az már most látszik hogy jövőre a kiterjesztett valóság és a virtuális valóság még hangsúlyosabb szerepet kap, ezért az LG biztosan nem engedheti meg magának, hogy csakúgy, mint ebben az évben, jövőre is „tavalyi” chipet használjon.

Címkék
Hozzászólások