- 2017. május 29., 16:25
AZ UX490-be 14 colos kijelző került, pedig a gép nem lett nagyobb, éppen akkora, mint 13,3 colos elődje volt.
Hirdetés

Igazi notebook bonanza volt az ASUS Computexet megelőző sajtótájékoztatóján, a vállalat rengeteg új gépet mutatott be. Több csúcsgép is érkezett, ezek egyike a ZenBook 3 Deluxe. Az ultrabook egyik érdekessége, hogy kijelzőjét mindössze 7,46 mm-es káva veszi körül, így az elődmodell külső méretét nem kellett megnövelni ahhoz, hogy a 13,3 colos kijelző helyét egy 14 colos LCD vegye át. A ZenBook 3 Deluxe-ba Full HD felbontású IPS-panel került, sRGB színtér-lefedettséggel.

A gépet Core i7-7500U vagy Core i5-7200U processzorral szereli a tajvani gyártó, amely mellé 16 GB RAM-ot és akár 1 TB-os SSD-t is kérhetünk. Ultrabookról lévén szó, dedikált VGA nincs, viszont az integrált GPU akár két külső 4K-s monitort is meg tud hajtani. Ezeket az USB-C/Thunderbolt 3 csatlakozóra köthetjük, amelyek még töltésre is alkalmasak. Ha viszont nagyon hiányzik a dedikált GPU akkor a ROG XG Stationnel pótolhatjuk ezt, lévén hogy a gép ezzel a kiegészítővel is kompatibilis. USB-C csatlakozóból egyébként összesen három van a gépen, a harmadik azonban csak az USB 3.1 szabványt ismeri.

A géphez háttérvilágítással is rendelkező billentyűzet jár, az egérpad jobb felső sarkában pedig – mint szinte az összes ma bemutatott ASUS notebook esetében – ott figyel az egyérintéses ujjlenyomat-olvasó is, amelyet a Windows Hellóval párban gyors belépésre használhatunk. A gép 24 Wh-s akkumulátort kapott, ami normál körülmények között kb. 9 órányi használatot biztosít.


Az ASUS UX490 mindössze 12,9 mm vastag, tömege pedig 1,1 kg- tehát a nagyobb kijelző ellenére még könnyebb is lett valamivel elődjénél. Szürke és kék-arany kombinációban lesz elérhető, 1100 dollártól, de azzal az információval, hogy pontosan mikor lehet majd a ZenBook 3 Deluxe-ot megvásárolni, az ASUS egyelőre adós maradt.

Címkék