- 2017. május 29., 14:17
Az ASUS új kifordítható utltrabookja, az UX370 megdöntötte saját kategóriájában a vékonysági rekordot.
Hirdetés

Holnap kezdődik a Computex, az ASUS azonban szokás szerint már most megmutatta legfontosabb újdonságait, vagy legalábbis azok egy részét. Ma az Edge of Beyond nevű esemény volt, ahol a notebookok mutatkoztak be (de azért akadt még néhány más érdekesség rajtuk kívül is). Holnap majd a ROG termékvonal kerül a középpontba, hiszen a vállalat a tavalyi évhez hasonlóan a játékosoknak való kütyük számára külön rendezvényt tart.

Az ASUS mindig is élen járt a fejlesztések tekintetében, és ez nincsen másképpen idén sem – persze mindig nem lehet hatalmasakat ugrani, így a most bemutatott termékekre inkább a határozott, de megfontolt előrelépés a jellemző. Elsőként a ZenBook Flip S-sel ismerkedtünk meg, egészen pontosan az UX370-es masinával. Az előd UX360 névre hallgatott, már ez is utalt arra, hogy a kijelzőt 360 fokban hátra lehet forgatni, és ez természetesen igaz az UX370-re is. A zsanérok az ASUS szerint legalább 20 ezer nyitást kibírnak, ami annyit tesz, hogy ha naponta ötször nyitjuk ki a gépet, akkor is biztos, hogy tíz évig nem lesz gond velük. A gép kívül és belül is fejlődött, viszont a dizájn túl sokat nem változott a korábbi UX-ekhez képest. Ez egyben azt is jelenti, hogy az ASUS továbbra is maradt a minőségi anyagoknál, a masina háza teljes egészében alumíniumból készült. Mi a grafitszürke verziót néztük meg, de a gép kék színben is létezik. A ZenBook Flip S az egyik legkisebb és legkönnyebb ultrabook, az átalakítható masinák mezőnyében pedig a legvékonyabb: 1,1 kg-ot nyom és csupán 10,9 mm vastag.

Ami a hardvert illeti, az ASUS UX370 elég változatos kombinációkban lesz rendelhető. Processzor tekintetében természetesen a hetedik generációs Intel Core i3/i5/i7 család modelljei közül választhatunk (a csúcs a Core i7-7500U). A GPU integrált, a RAM szintén – előbbi a processzor része, utóbbit pedig az alaplappal együtt kapjuk, így később nem lehet bővíteni. Viszont 4-16 GB közötti méretben választhatunk, ami elég mozgásteret enged. A kijelző Gorilla Glass borítást kapott természetesen, mivel érintőképernyőről van szó: a gépet tabletként is használhatjuk (a Windows 10 ilyenkor átvált csempés indítóképernyőre), és akár aktív stylussal is kreatívkodhatunk.

A kijelző Full HD vagy 4K felbontású is lehet, bár ez utóbbit mi túlzásnak gondoljuk 13,3 colos méretben, de a lényeg az, hogy ha valaki nem sajnálja rá a pénzt, akkor a lehetőség adott. Az adatokat SSD-n tárolhatjuk (PCIe), és az UX370-esbe akár 1 TB kapacitású verziót is kérhetünk. Azt nem tudjuk, hogy a 128 GB-os verzió kiesik-e a pixisből, de mi mindenesetre örülnénk neki, ha így lenne. A hűtés maradt aktív, de ha ugyanolyan halk lesz, mint az UX360-asban volt, akkor ezt egyáltalán nem bánjuk.

Ami az extrákat illeti, a négyujjas gesztusokat is támogató touchpad mellett az USB-C portokat kell megemlítenünk, amelyek 3.1-es szabványúak, és a kompatibilis telefonoknál a gyorstöltést is támogatják. Természetesen az USB-C akár videokimenetként is szolgálhat, azonban az UX370-re külön HDMI-csatlakozó is került. A gép oldalán ujjlenyomat-olvasót is találunk, amellyel a ZenBook Flip S a Windows Hello bejelentkezést is támogatja. Az akku 39 Wh-s, amivel az ASUS saját mérései szerint 11,5 órás rendelkezésre állást kapunk. A ZenBook Flip S ára 1100 dolláról, azaz nagyjából 310 ezer forinttól indul majd.

Címkék