- 2017. május 30., 21:20
A Mistel nem saját magának gyárt, hanem bárkinek, aki megfizeti. Ennek ellenére nem mondott le a fejlesztésről.
Hirdetés

Bár ha a jobban megnézzük az MD200-at és MD600 RGB-t, lehet hogy jobb lett volna. A gyártó egy igen jó ötletet rontott el ugyanis. Mutatjuk is rögtön, hogyan. A címben egy billentyűzetet írtunk, de valójában két klaviatúráról van szó, amelyek szinte teljesen egyeznek; a legnagyobb eltérés közözzük az, hogy az MD600 RGB gombjai háttérvilágítást is kaptak.

A nagy ötlet az lett volna, hogy a klaviatúrákat az 5/T/G/B-6/Y/H/N tengely mentén ketté lehet választani, és a két felet tetszőlegesen el lehet helyezni az asztalon, hogy a gépelés tökéletesen kényelmes legyen. Ez eddig még rendben is volna, ha a kapcsolódás mágneses elven történne, de ez sajnos nem így van.

És a helyzet az, hogy bénább megoldást nem is lehetett volna találni: ha a két részt egyben szeretnénk használni, akkor egy fémlapot és négy csavart kell használni ahhoz, hogy egyben tartsuk őket. És persze a két részt összekötő kábel sem túl bizalomgerjesztő, de azt belátjuk, hogy valahogyan meg kellett oldani a csatlakozást, és a csavart kábel legalább a használhatóságot nem akadályozza. Az MD200 és MD600 RGB egyelőre nem kaphatók, mert nincs olyan cég, aki rendelt volna belőlük – és ezen igazából nem is csodálkozunk.

Címkék