- 2017. május 31., 18:00
Végre megvan, hogy a Microsoft milyen konfiguárciót képzelt el a Hololens mellé. Már csak a tartalom hiányzik.
Hirdetés

Szinte napra pontosan egy éve jelentette be a Microsoft, hogy a Hololens platformot más gyártók számára is nyitottá teszi, hogy a hamarosan várható versenyben minél jobb pozícióból tudjon indulni. A redmondi gyártó persze már tudta, hogy erős konkurenciával kell szembenéznie, az Oculus Rift és a HTC Vive is kemény ellenfélnek ígérkezett. Ahhoz, hogy a Microsoft céljai teljesülhessenek, elsősorban arra van szüksége, hogy olyan partnereket találjon, akik a Hololenshez tartalmakat gyártanak, illetve akik megfelelő hardvert is tesznek a szemüveg alá. Mindkettő elég nehéz addig, amíg nem tudjuk, hogy mik a minimális hardverkövetelmények; a titkolózásnak viszont most vége, mivel a Microsoft kiadta, hogy milyen gépre van szükség, ha a Hololenset használni szeretnénk.

A listában Intel Core i5 processzor, HyperThreading, 8 GB RAM, USB 3.0 csatlakozó és olyan GPU szerepel, ami legalább 2880×1440 pixeles felbontásra képes, 90 Hz-es képfrissítés mellett. A GPU-nak ugyanakkor nem kell bivalyerősnek lennie, az Intel-féle HD Graphics 620 is elegendő.

Ha már Ázsiában vagyunk, a Microsoft elárult néhány, a kínai piacra vonatkozó tervet is. A vállalat megállapodott a 3Glasseszel, a kínai cég is fog szemüveget gyártani, méghozzá olyat, amelynek 2K felbontású, 120 Hz-es paneljei vannak. A Microsoft azt reméli, hogy ez a kapcsolat segíthet majd abban, hogy a technológia már 2017-ben eljusson a kínai felhasználókhoz is.

Címkék