- 2017. május 31., 14:24
Android és Windows fut azon a két projektoron, amelyeket az ASUS egy közönséges virágvázába rejtett el.
Hirdetés

Az ASUS a Computexre szerencsére nemcsak a kész vagy legalábbis majdnem kész kütyüit hozza el, hanem olyan prototípusokat is kiállít, amelyek adott esetben még „sehol” nincsenek a fejlesztési fázisban. A mostani bejegyzésben szereplő két projektor ennyire nem áll rosszul, de az ASUS egyelőre még nem gondolkodik azon, hogy kereskedelmi forgalomban is bevezesse őket. A két kütyü ugyanarra a koncepcióra épül, különbség abban van közöttük, hogy az egyik Windows 10, a másik pedig Android operációs rendszert használ.

A projektorok az asztalra vetítik ki a képet – lézerrel, így a technológiánál szokásos, „szúrós” jelleg a szép és élénk színek mellett jól megfigyelhető. A kütyük figyelik, hogy a kivetített kép melyik részét érintjük meg, így a felület tulajdonképpen egy hatalmas érintőképernyőként viselkedik.

A használhatóság részletivel nem untatnánk senkit, mivel a Windows 10-et és az Androidot is mindenki kívülről ismeri már; a projektorokat éppen úgy használhatjuk, mintha csak egy gigantikus táblagép érintőképernyőjét nyomkodnánk.

Mivel prototípusukról van szó, az ASUS nem részletezte, hogy milyen hardver hajtja meg a két OS-t; annyit azért sikerült kiderítenünk, hogy az Android ARM chipen fut, a Windows pedig Intel processzoron. A technológia igazából már régóta adott ahhoz, hogy az ilyen jellegű termékek piacra kerüljenek, hogy ez eddig mégsem történt meg, annak valószínűleg az az oka, hogy a gyártók nem igazán tudják, hogy a hétköznapokban mire lehetne egy ilyen kütyüt használni. És erre az ASUS-nál sem igazán kaptunk választ...

Címkék
Hozzászólások