- 2017. június 1., 11:00
Két AiO-t, egy középkategóriás és egy prémium modellt mutatott be az ASUS a Computexen.
Hirdetés

Az egybegépek, vagyis az AiO-k kategóriája él és virul, még ha relatív kevés szó is esik ezekről a gépekről. Erre kiváló bizonyíték, hogy az ASUS a Computexen két új masinát is bejelentett. Az első AiO a Vivo szériába érkezik: a Vivo AiO V241 egy igazi mindenes, hetedik generációs Core i5 processzorral, 8 GB memóriával és 256 GB-os SSD-vel érkezik, a kijelzője pedig 23,8 colos és Full HD felbontású. Az ASUS ennél a gépnél is kihasználta a NanoEdge technológia lehetőségeit, így az AiO kijelzőjét két oldalt és fent vékony, mindössze 7 mm-es káva veszi körül. Habár a processzorban integrált GPU is van, az ASUS egy NVIDIA GeForce 930MX-et beépített, amely vállalható teljesítményt nyújt a legtöbb új játékkal is.

A Zen AiO ZN242 már a prémium kategóriába érkezik, ami meglátszik a külsőn is: a masina vékonyabb kialakítású, és ha lehet, még dizájnosabb társánál. Az ASUS gépe az extravagáns külsőt részben az ultravékony, 2 mm-es kávának köszönheti, részben pedig annak, hogy a szellőzőket ügyesen elrejtették a mérnökök.

A hardver full extrás: Core i7-7700HQ processzort, akár 32 GB memóriát, NVIDIA GeForce GTX 1050 grafikus vezérlőt és 512 GB-os SSD-t kapott, így egy asztali géppel gyakorlatilag teljesen egyenértékű teljesítményt nyújt. Az SSD helyett az AiO-k világában először HDD+Optane verziót is kérhetünk, így az SSD-k sebességét és a klasszikus merevlemezek kapacitását is kombinálhatjuk. Az ASUS a gépek forgalmazását várhatóan a nyáron kezdi meg, áruk egyelőre nem ismert.

Címkék