- 2017. június 6., 19:00
Töretlen a fejlődés, a harmadik CES ASIA még több kiállítót vonz, és a látogatók száma is szépen növekedhet.
Hirdetés

A Geeks.hu évente hat kiállításon van jelen, közülük a CES ASIA az egyetlen, amelyre lapunk a kezdetek óta ellátogat. Ez persze nem véletlen, a CES ASIA az amerikai CES kistestvére, egy fiatal expóról van szó. Az idei még csak a harmadik CES ASIA lesz – amiből könnyen kiszámolható, hogy az első kiállítást 2015-ben tartották meg. A rendezvény elsődleges célja az, hogy hidat képezzen a kínai piac és a külföldi vállalatok között, vagyis hogy a külföldi vállalatoknak segítsen brandet építeni és belépni a kínai piacra. A CTA nyilván elsősorban amerikai szemmel gondolkodik, de a külföldi kiállítók között messze nem csak amerikai és kínai cégek vannak, összesen 19 országból érkeztek a standok gazdái. Tavaly még magyar kiállító is volt (a ShokaBell). Ha összevetjük ezt azzal, hogy a Las Vegas-i CES-re a világ minden tájáról érkeznek a kiállítók, akkor kicsinek tűnik a szám; viszont minden látszat ellenére a CES ASIA két év alatt hatalmasat lépett előre, és minden esélye megvan annak, hogy középtávon a CES-sel egyenértékű szereplője legyen az iparágnak. A CTA egyébként nem egyedül jegyzi a CES ASIA-t, hanem az INTEX Shanghaijal közösen szervezi.

Az biztos, hogy a CES ASIA jó úton jár; az első rendezvényhez képest a kiállítási terület nagyjából a háromszorosára, 40 ezer négyzetméterre nőtt, de tavalyhoz képest is szép előrelépés, hogy egy újabb ötödik pavilont kellett megnyitni. Az első CES ASIA kettő, a második négy pavilonban fért el, 2017-ben viszont már csak öt pavilon volt elegendő – bár ezek közül kettő, csakúgy mint az előző évben, nem volt teljesen megtöltve.

Összesen 450 kiállító több ezer termékét lehet megnézni a kiállítás három napja alatt. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a kiállítás idén megint rekordot dönt a látogatók számában is, amihez legalább 30 ezres közönségre lesz szükség.

Természetesen idén is igyekszünk összegyűjteni a legérdekesebb kütyüket, a CES ASIA 2017 kiállítási anyagait ezen az oldalon gyűjtjük, a friss anyagokért ide érdemes ellátogatni a következő három napban.

Hozzászólások