- 2017. június 7., 16:00
Nem mind CES ASIA bejelentés, az X1 és az X1 Plus két hete érkeztek, de a Pro verzió tényleg ropogós.
Hirdetés

A Honor Magyarországon elsősorban a telefonokról ismert, és ez valószínűleg így is marad még jó darabig, mert a Huawei egyelőre nem tervezi, hogy az útválasztókat Kínán kívül is piacra dobja. Ettől viszont még a kütyük léteznek! A vállalat 2015 decemberében mutatta be az első routert, amit direkt a játékosoknak készített, a mostani modellek viszont inkább általános felhasználásra ajánlottak. Az X1 és X1 Plus egyik fontos ismérve a dizájn, a készülékeket direkt úgy alakították ki, hogy ne kelljen őket rejtegetni. A Pro verzióra ez fokozottan igaz, hiszen ez a változat már nem egyszerűen egy fehér kocka, hanem minta is került rá.

A routereket elsősorban vezeték nélküli kommunikációra készítették fel, de azért néhány fizikai csatlakozó is kerül rájuk. Ezeket kivétel nélkül hátulra rejtették el a mérnökök. Tény, hogy nem kapunk lehetőséget sok eszköz csatlakoztatásához: összesen három LAN port van, amelyből ha kábelmodemet használunk, az egyik ki is esik, mert a WAN szerepét tölti be. Mindhárom modellbe 1 GHz-es processzor került, különbség elsősorban a WiFi tulajdonságokban van. A 802.11 ac mindegyik modellnél támogatott, de az X1 csak 2,4 GHz-es hálózatot tud létrehozni, és maximum 300 Mpbs-os sebességre képes.

Az X1 Plus 5 GHz-en is tud kommunikálni, és MIMO technológia segítségével 1167 Mbps-os csúcssebességre képes, míg az X1 Pro esetében 1600 Mbps a legnagyobb elérhető sebesség. A Honor routerek ára igen kedvező, a legkisebb modell 99 jüanba, vagyis kb. 4 ezer forintba kerül, a Plus változat ára 149 jüan (kb. 6 ezer forint), míg a most bemutatott Pro verzióért 349 jüant, vagyis 14 ezer forintot kérnek. A routerek további érdekessége, hogy nemcsak weben keresztül lehet őket konfigurálni, hanem okostelefonos alkalmazással is – de egy telefonokat is gyártó cégtől talán természetesnek is vehetjük, hogy ilyesmire is figyel.

Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2020. november 25., 16:00
2020. október 15., 12:00
Hozzászólások