- 2017. június 8., 14:00
Nemcsak a kütyük gyártása, hanem a csomagolása is nehéz feladat, főleg akkor, ha a dobozok mérete nem passzol.
Hirdetés

Az online webáruházak egyre népszerűbbek, részben azért is, mert nemcsak országhatáron belülről rendelhetünk, hanem az egész világról bárhonnan. Akár Kínából is. Amíg a csomag meg nem érkezik, addig az eladó tulajdonában marad, ezért nemcsak a vásárlók, hanem az eladók érdeke is, hogy minden egyes kütyü (könyv, váza, bármi) sértetlenül érkezzék meg. Azonban több ezer (esetenként több tízezer) féle terméket áruló boltok természetesen nem tudnak felkészülni arra, hogy minden árucikkhez méretben passzoló dobozt tartsanak, ráadásul sosem lehet tudni, hogy ki hány dolgot rendel.

Van megoldás persze, például szivacsok vagy buborékfólia. Egy nagy forgalmat bonyolító áruháznál viszont már csak az hatalmas helyet igényelne, hogy a fóliát megfelelő mennyiségben tartani tudják. A buborékos fóliát éppen ezért nem felfújva, hanem tekercsben tárolják, és a levegő csak akkor kerül bele, amikor szükség van rá. Most azt is megmutatjuk, hogyan történik mindez.

Nem túl meglepő módon egy géppel, ami a levegő befújását követően gyorsan le is ragasztja a műanyagot. A folyamat gyors, a csomagolást szinte egyáltalán nem lassítja. A képen látható gép nagyjából 600 méteres tekercseket tud kezelni, ami akár 1000 dobozhoz is elegendő lehet. Tekintettel arra, hogy ez nem egy olyan gép, amit magánfelhasználók is használni szoktak, ajánlott ár nincsen, minden attól függ, hogy a leendő partner hány gépet rendel. A masina már kapható, fólia hozzá pedig többféle méretben és többféle formában létezik.

Címkék