- 2017. június 23., 17:29
Megérkezett a OnePlus legújabb zászlóshajója, amely megint csúcskategóriás hardvert kínál, de már nem túl olcsón.
Hirdetés

A OnePlus a kezdeti sikereit azzal érte el, hogy olyan szintű hardvert adott, mint amilyet csak a neves gyártók csúcsmodelljei hoztak, a mobilokért mégis nagyon kevesett, egy középkategóriás telefon árát kellett csak kifizetni. Ezt a stratégiát gyakran használják a piaci részesedésért küzdő vállalatok, aztán ahogyan az eredmények jönnek, úgy szépen lassan az árelőnyt kezdik eltűntetni. Valami ilyesmi figyelhető meg a OnePlus 5 esetében is, hiszen a telefon olcsóbb, mint a konkurensek, de már nem annyival, hogy a választás teljesen egyértelmű legyen.

Az biztos, hogy a OnePlus 5 hardvere tényleg top formát mutat: Snapdragon 835-ös rendszerchipet, 5,5 colos Full HD felbontású (401 PPI-s) AMOLED kijelzőt, 8 vagy 6 GB RAM-ot, 128 vagy 64 GB-os belső tárhelyet, ujjlenyomat-olvasót és dupla optikás, 16 valamint 20 MP-es fotók készítésére alkalmas hátsó kamerát kapunk. A készülék 3300 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, ez biztos, hogy csak a megszokott, egynapos készenléti időt biztosítja. A szoftver már érdekes kérdés, mivel a OnePlus messze nem ad annyi extrát a telefonjaihoz, mint mondjuk a Samsung; de azért jutott szoftveres érdekesség is a OnePlus 5-re. Ezek közül az érzékeny tartalmak számára kialakított digitális széfet és az olvasás üzemmódot mindenképpen érdemes kiemelni; előbbi funkciója egyértelmű, utóbbi pedig a szemfáradást csökkenti azzal, hogy sötétben nemcsak a fényerőt csökkenti, hanem a színhőmérsékletet is a melegebb árnyalatok felé tolja el, vagy akár monokról üzemmódra kapcsol. A korábbi OnePlus modellek dizájnban is jók voltak, a OP 5-öt viszont kommersz külsőbe bújtatták.

A 6 GB RAM-mal és 64 GB-os tárhellyel szerelt verzió szürke színben lesz elérhető, ennek ára 500 euró, vagyis nagyjából 155 ezer forint lesz, míg a 8/128-as, fekete modell 570 euróért, vagyis 177 ezer forintért vihető. Az idei csúcskészülékek árához képest persze mindkét ár kedvezőbb, de már nem olyan drasztikus a különbség. És akkor ehhez még azt is hozzávehetjük, hogy ennyi pénzből a nagy gyártók tavalyi csúcsmodelljei is megvásárolhatók – és rossznak éppen azok sem mondhatók. A készülékeket a OnePlus weboldalán június 27-től lehet megvásárolni.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00