- 2017. július 12., 16:26
Horror áron persze, de legalább tényleg stílusos kütyükről van szó. És nem baj az sem, ha kevés fogy majd.
Hirdetés

Az okosórák piaca még mindig nem az igaz, sem az Apple sem más gyártók nem találták meg a számításukat – legalábbis a darabszámok messze nem úgy alakulnak, ahogyan azt a cégek eltervezték. Ettől függetlenül egyre több luxusmárka látja meg a potenciált az okos eszközökben, ami teljesen logikus: az amúgy is horror áron értékesített órákból eleve nem fogy zsákszámra, így az okos verzióból sem kell sokat eladni ahhoz, hogy az ötlet megtérüljön.

A Louis Vuitton első okosórája Tambour Horizon névre hallgat, induló ára pedig 2490 dollár, vagyis bő 670 ezer forint. Aki azonban a legjobban kinéző, fekete verziót szeretné, annak még többet, 2900 dollárt kell fizetnie, ez már alulról súrolja a 800 ezer forintot.

Az órán az Android Wear 2.0 fut, így aki használt már bármilyen mezei androidos órát, az pontosan tudja, hogy milyen tudásra lehet számítani. Extrát főleg az egyedi számlapok jelentenek, valamint két, az utazók számára hasznos alkalmazás: az egyik a nevezetességeket és a legjobb éttermeket tudja megmutatni, a másig pedig a repülő járatunkhoz kapcsolódó fontos információkat jelenítni meg. A számlap 1,2 colos és AMOLED, felbontása 360×360 pixel. A készülékház kicsit vastag, 12,5 mm-es, ezt viszont kompenzálhatja, hogy ívelt. Az óra 300 mAh-s akkumulátort kapott, ami egynapos készenléti időt biztosít. A többi hardver is sztenderd: Snapdragon processzort, 512 MB RAM-ot és 4 GB-os belső tárhelyet kapunk, kommunikáció terén pedig főleg a Bluetoothra és a WiFi-re számíthatunk. Nem túl meglepő módon pulzusérzékelő nincsen; nehéz elképzelni, hogy valaki egy 2500 dolláros órával a karján induljon el.

Címkék
Hozzászólások