- 2017. július 27., 15:00
Úgy néz ki, hogy ez a hét mégsem a végítéletek hete lesz, hanem a csodás megmeneküléseké.
Hirdetés

Hétfőn a Paint nyugdíjazásáról, tegnap pedig az Adobe Flash halálos ítéletéről írtunk, a témát azonban újra elő kell venni, mert fontos fejlemények történtek.

A Paint esetében a Microsofthoz annyi felháborodott panasz érkezett, hogy a Microsoft úgy döntött, az alkalmazást a Windows Store-on keresztül ezután is elérhetővé teszi – ami persze nem feltétlenül jelent érdemi változást abban a tekintetben, hogy a Paint egyszer el fog tűnni a Windowsból, de az biztos, hogy a Microsoft nyert egy kis időt ezzel a húzással.

A Flash-sel kapcsolatban tegnap leírtuk, hogy idejétmúlt technológia, azonban a jelek szerint ezt nem mindenki gondolja így; egy webfejlesztő be is nyújtott egy petíciót azért, hogy az Adobe a „kivonulása” után ne a süllyesztőbe tegye a projektet, hanem tegye közzé nyílt forráskódú alkalmazásként, hogy a lelkes programozók kijavíthassák a hibáit. Szerinte azért van erre szükség, mert rengeteg olyan játék és weboldal van, amihez a Flash leállítását követően nem lehet majd hozzáférni, így az Adobe megfosztja az embereket attól, hogy az internetezés „múltjába” betekintsenek. A petíciót már több mint 1000 ember „írta” alá. Egyelőre nem tudni, hogy az Adobe mit szól az ötlethez, de nem lennénk meglepve, ha a dolog nem nyerné el a vállalat tetszését.

Címkék