- 2017. július 28., 11:32
Az iPod classic nagyjából három éve búcsúzott, most két utódja is a történelem részévé válik. Csak egy iPod marad.
Hirdetés

Az Apple hivatalosan még nem erősítette meg, hogy leállítaná az iPod nano és az iPod shuffle forgalmazását, azonban a vállalat weboldalán már egyik termék sem elérhető – és ha beírjuk a címsorba a termékek korábbi linkjeit, akkor a rendszer az Apple Musichoz irányít át. Igazából a lépés nem feltétlenül számít nagy meglepetésnek, az okostelefonok miatt az MP3-lejátszók piaca gyakorlatilag meghalt. Nem véletlen, hogy az Apple sem ölt bele túl sok energiát abba, hogy az MP3-lejátszókat fejlessze: a kínálat évek óta nem változott.

Érdemes megemlíteni, hogy ezzel a lépéssel az Apple megszabadult az összes olyan zenelejátszásra alkalmas kütyüjétől, amely nem rendelkezik internetkapcsolattal; a vállalat számára ez azért lehet fontos tényező, mert ezekkel a készülékekkel csak egyszer tudott bevételt generálni, míg az Apple Musichoz csatlakozni tudó termékekkel az értékesítést követően is számíthat némi pluszra.

Az iPod termékcsalád ezzel a lépéssel egytagosra szűkült, az iPod touch marad elérhető, amelynek 32 és 256 GB-os verzióját lehet megvásárolni. Ez a készülék WiFi segítségével tud a világhálóra felcsatlakozni.

Címkék
Hozzászólások