- 2017. augusztus 31., 08:00
A Samsung már az IFA előtt két nappal leleplezte fontosabb újdonságait; három viselhető kütyü érkezett.
Hirdetés

A Samsung egy héttel az IFA előtt már bemutatta a Note 8-at, így a koreai vállalat a berlini kiállításra kisebb, de nem kevésbé fontos termékekkel érkezett. Főleg a viselhető termékek kategóriájában vannak érdekességek. A korábbi szivárogtatásokból már tudtuk, hogy érkezik egy új okosóra és egy új fitnesz tracker, mellé pedig még egy vezeték nélküli fülest is kaptunk.

A Samsung még mindig hisz abban, hogy az okosórák piaca egyszer majd felfut, most egy olyan kütyü érkezett, ami az aktív életet folytatók számára lehet jó választás. Amíg a tavaly bemutatott Gear S2 főleg az elegáns vonalat képviselte, addig a Gear S3 Sport – nevéből is adódóan – sportos, robusztus külsőt kapott. A hardver viszont nem sokat módosult, és az óra továbbra is Tizen OS-t futtat. A kütyü érdekessége leginkább az, hogy rengeteg olyan alkalmazással érkezik, ami az egészséges életmódot könnyíti meg: kapunk pulzusmérőt például, de gyárilag van olyan szoftver is az órán, amivel az alvási szokásainkat tudjuk figyelni és elemezni. A Samsung megtartotta a saját GPS-t, így ha például a futókört szeretnénk rögzíteni, akkor elég az órát vinni, nem kell még a telefont is cipelni.

Az új fitnesz tracker, a Gear Fit 2 Pro, külsőre és belsőre sem újít nagyon: ha egymás mellé tennénk a Gear Fit 2-t és a Prót, akkor elég nehéz lenne megkülönböztetni őket. A legfontosabb eltérés az, hogy az új modell strapabíró: vízben akár 50 méter mélyen is használható, így remek társ úszáshoz és más vízi sportokhoz is. Ide kapcsolódik az is, hogy a – szintén – Tizen OS-t futtató óra a Speedo alkalmazást is megkapta, ezt direkt az úszók számára fejlesztették ki. A hármasból elsőként, szeptember közepétől, ez a kütyüt lehet majd megvásárolni, ára 200 dollár lesz.

Végül egy érdekes modellel frissült a Samsung vezeték nélküli fülhallgató kínálata. A Gear IconX 2018 nemcsak a telefonhoz kapcsolódik vezeték nélkül, a két hangszórót sem köti össze vezeték. A füles kitámasztó segítségével marad a helyén, a vezérléshez pedig az oldalt lévő érintőpaneleket használhatjuk – ami azért sokkal jobb, mint a gomb, mert így az irányítás erőhatás nélkül működik, vagyis véletlenül sem fogjuk kiverni a kütyüt a fülünkből. A töltés, ahogyan az a hasonló termékeknél lenni szokott, a tároló dobozban történik.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05