- 2017. augusztus 31., 14:00
15,6 colos kijelző, kiváló minőségű alumínium gépház és akár 12 órás üzemidő jellemzi az új modellt.
Hirdetés

Új Chromebookot mutatott be az Acer: a masina a kategóriában szokatlanul nagy, 15.6 col képátlójú kijelzővel rendelkezik, készülékháza pedig alumíniumból van. A gép kijelzője szerencsére nemcsak nagy, hanem minősége is rendben van: az IPS-panel Full HD felbontást nyújt, és matt valamint fényes, de érintős változatot is választhatunk belőle. A főleg online használatra kitalált gépen a megfelelő teljesítményt kétmagos Intel Pentium processzor biztosítja, amely mellé 8 vagy 4 GB RAM-ot és 64 vagy 32 GB-is eMM tárhelyet kérhetünk. A processzor alacsony fogyasztású, így nem termel jelentős mennyiségű hőt; emiatt ventilátor beépítésére nem volt szükség, vagyis használat közben a tökéletes csend garantált. Persze ha akarjuk, akkor a kütyü be is zengi nekünk a szobát, mivel hangszórói is nagyobbak a szokásosnál. A Pentium processzor az üzemidőre is jó hatással van: átlagos használattal töltésenként akár 12 óra is elérhető, ez nagyon is jónak számít.

A gépen természetesen a Chrome OS fut, amely nemcsak az internetes alkalmazásokat tudja futtatni, hanem a Google Play Store alkalmazásboltban fellelhető szoftvereket is; vagyis a Chromebook képességeit több mint 2 millió alkalmazás segítéségével bővíthetjük.

A gép egyik fontos extrája, hogy a billentyűzet gombjai háttérvilágítást is kaptak. A 15,6 colos kijelző ellenére a méret és a tömeg is rendben van: előbbi adat 378×256×18,9 mm, utóbbi pedig 1,72 kg. További hardvereket a kettő USB-C (v3.1) vagy kettő USB 3.0 port segítségével csatlakoztathatunk (illetve van Bluetooth 4.2), internetezéshez pedig az ac-s WiFi-t vethetjük be. Ha a 64 GB-os belső tárhely kevés lenne, akkor a bővítésre van lehetőség, mégpedig microSD-kártya használatával; ha pedig külső monitort használnánk, akkor a HDMI áll bevetésre készen.

A forgalmazással kapcsolatos részleteket az Acer későbbre ígért.

Címkék
Hozzászólások