- 2017. szeptember 21., 09:23
Hiába kapcsoljuk ki a kezelőpanelben az adaptereket, attól azok még aktívak maradnak. Szándékos a trükk, nem hiba!
Hirdetés

Több felhasználó is arról számolt be az internet különböző csatornáin, hogy az iOS telepítését követően a Bluetooth és/vagy a WiFi adapter kikapcsolása ellenére az adapterek aktívak maradnak. Csatlakozni nem lehet ilyenkor a telefonhoz, azonban egyes, a vezeték nélküli kapcsolatot igénylő szolgáltatások tovább működnek – így például a WiFi alapú helymeghatározás és az Apple Watchcsal való kommunikáció is gond nélkül megy tovább, de az AirDrop is működik. A Motherboard nevű lap kiderítette, hogy nem hibáról van szó, az Apple éppen azért változtatta meg a kapcsolópanel működését, hogy a háttérszolgáltatások zavartalanul működjenek tovább akkor is, ha egyébként a Bluetoothra és a WiFi-re nincs szükségünk.

Ezzel alapvetően még nem is lenne olyan nagy gond, ha a változást a vállalat kommunikálta volna, azonban ez elmaradt. Ez elsősorban azért problémás, mert sokan azért tiltják le átmenetileg a BT és a WiFi adaptereket, mert az akkumulátort szeretnénk kímélni, vagy pedig mert egy nyilvános helyen vannak, és így nagyobb biztonságban érzik magukat – egy telefonra anélkül is be lehet törni, hogy magát az eszközt fizikailag megszereznék.

Az iOS 11 is lehetőséget ad persze arra, hogy a Bluetootht és a WiFi-t teljesen kikapcsoljuk, ehhez azonban nem a kapcsolópanelen lévő gombok segítségével kell kikapcsolni az adaptereket, hanem a beállításoknál lévő kapcsolókat kell használni.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. augusztus 9., 08:00