- 2017. szeptember 21., 15:11
Ezúttal a HTC felét vásárolta meg a Mountain View-i cég. Az ügylet a jövő év elején zárulhat le.
Hirdetés

Az egykor szebb napokat megélt HTC sorsa végre rendeződhet: a tajvani gyártó az okostelefonos éra elején az iparág egyik legmeghatározóbb szereplője volt, manapság viszont nem igazán találja a helyét. Tulajdonképpen kisebb csoda az is, hogy még nem ment csődbe.

A Google és a HTC közötti megállapodás elég érdekes: a keresőóriás csapatához csatlakoznak a HTC azon munkatársai, akik a Pixel telefonok tervezésében vettek részt, emellett a Google megkapja a HTC szabadalmainak használati jogát – viszont kizárólagossága nem lesz velük kapcsolatban. A Google mindezért 1,1 milliárd dollárt fizet.

A HTC nem szűnik meg, és már csak ebből adódóan is nem is a szó szoros értelmében vett felvásárlásról van szó, hanem arról, hogy a két vállalat a jövően még szorosabban fog együttműködni. Ez a gyakorlatban alighanem úgy néz majd ki, hogy a – most már a – Google mérnökei által tervezett mobilokat a HTC fogja legyártani. A tajvani gyártónak már ez is elég lehet a túléléshez, de saját termékei is lesznek, amelyek fejlesztéséhez a Google szintén adhat némi pluszt. Emlékezetes, hogy az LG-nek is részben azért sikerült kimásznia nehéz helyzetéből, mert a Nexus telefonok gyártása révén komoly tapasztalatra tett szert a Google operációs renszerével kapcsolatban.

Ez is érdekelhet
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00
2020. június 5., 17:00
Hozzászólások