- 2017. szeptember 26., 16:36
Viszont mivel a bemutatott hármasból ez a telefon a legdrágább, annyira azért nem fájhat a dolog.
Hirdetés

A bemutató után rögtön egyértelművé vált, hogy az Apple nem nagyon erőltette meg magát, az iPhone 8 és 8 Plus nagyon kevés előnyt nyújtanak az elődmodellekhez képest. Éppen ezért nem is volt olyan meglepő, hogy a telefon iránt kicsi az érdeklődés: máskor egy héttel a forgalmazás megkezdése előtt már kígyózó sorok álltak a boltok előtt, most viszont elég lanyha volt az érdeklődés, arról pedig szó sem volt, hogy az Apple csak késve tudja teljesíteni a megrendeléseket. Az ok az elemzők szerint egyszerű: mindenki az iPhone X-re vár.

Ha nem is fogja mindenki megvenni a legdrágább nélküli verziót, az biztos, hogy sokan csak azt követően szeretnének dönteni, hogy kipróbálták az iPhone X-et is. Ha ez így van, akkor az Apple-nek még jó darabig nem kell aggódnia a készletek kisöprése miatt, ugyanis az iPhone X-et csak novembertől lehet majd megvenni.

Az előrendelés viszont korábban, már október 27-én megkezdődik. Az még kérdéses, hogy mekkora érdeklődésre lehet számítani – a KGI Securities igen jól értesült elemzője, Ming-Chi Kuo arra számít, hogy akár 50 millió telefon is elkel majd elővételben világszerte – ha ez így lesz, akkor elmondhatjuk, hogy az Apple megint megcsinálta. Ha viszont az érdeklődés elmarad, akkor Cupertinoban komolyan el kell majd gondolkodni azon, hogy nem lenne-e célravezetőbb stratégia, ha megint vezetni próbálná az almás vállalat a piacot ahelyett, hogy a többiek mögött kullog.

Címkék
Hozzászólások