- 2017. október 25., 16:30
Az Amazon Key természetesen csak az USA-ban működik majd, de így is érdekesnek tűnik.
Hirdetés

Az Amazonra nem lehet azt mondani, hogy ne kísérletezne az újabbnál újabb házhozszállítási módszerekkel; a világ legnagyobb és legnépszerűbb webáruháza az év második negyedétől kezdve például már drónokkal is szállít ki csomagokat. Most megint egy érdekes újdonsággal bővül a szolgáltatás: az Amazon akkor is le fogja tudni szállítani a csomagot, ha nem vagy otthon. És itt nem arról van szó, hogy a futár leteszi a csomagot az ajtód elé, hanem arról, hogy ha nem vagy otthon, kinyitja az ajtót, és beteszi szépen a rendelt pakkot a lakásba.

Minderre az Amazon Key szolgáltatás segítségével lesz mód, amelyet az Amazon az USA nagyobbik részén november 3-tól fog bevezetni. Az Amazon Key használatához az Amazon Cloud Cam biztonsági rendszerre, egy Bluetooth segítségével vezérelhető zárra és az okostelefonra letölthető Key alkalmazásra lesz szükség (ezeket az Amazontól csomagban 250 dollárért lehet megvásárolni); és nemcsak arra lehet majd használni, hogy beengedjük a futárt, hanem arra is, hogy kinyissuk a vendégeknek az ajtót, vagy hogy beengedjük a takarítót. Természetesen ez a szállítási mód csak az előzetes engedélyünk után működik majd. A szolgáltatás népszerűségét ezzel együtt is még csak megjósolni sem lehet, hiszen jelen esetben azzal kell megbarátkoznia az embereknek, hogy idegeneket engedjenek be a saját lakásukba.

Egyébként nemcsak az Amazonnak jutott eszébe ilyen ötlet, hanem a Walmartnak is; utóbbi vállalat egy olyan szolgáltatást tesztel, amelynél egyenesen a hűtőszekrényben landolna a megvásárolt élelmiszer.

Címkék
Hozzászólások