- 2017. november 10., 12:10
Annyira jól fogy az iPhone X, hogy elképzelhető: a Samsung előbbre hozza a Galaxy S9 premierjét.
Hirdetés

A Samsung időről időre változtatja aktuális csúcstelefonjának bemutató időpontját: egy ideig az MWC-t követően érkezett a csúcsmobil, majd a Galaxy S6 és S7 szigorúan az MWC-re időzítve jelent meg, hogy aztán a Galaxy S8 megint hetekkel a barcelonai kiállítás után mutassa meg magát először. Eddig pletyka szinten azt lehetett hallani, hogy a Galaxy S9/S9+ páros megint márciusban/áprilisban jelenik meg, most viszont felröppent egy olyan információ is, amely szerint a koreai gyártó a telefont korábban szeretné bemutatni. Pontos időpont még nincsen, és a találgatás is leginkább azon alapszik, hogy a Samsung Display már ebben a hónapban megkezdi a telefonokba szánt kijelzők szállítását – ami az áprilisi megjelenéshez kicsit valóban korainak tűnik. Az valószínű, hogy a Samsung, még ha siet is, a Mobile World Congress előtt nem fogja bejelenteni az új készülékeket, ezért február 25. előtt semmiképpen sem számítunk rájuk.

A sietség oka állítólag az, hogy az iPhone X nagyon jól fogy, és a Samsung mielőbb szeretné megtörni az Apple lendületét. Erre persze lehet azt mondani, hogy a februári rajt ezen nem sokat fog segíteni, hiszen az Apple a karácsonyi szezonban fogja a legtöbb telefont értékesíteni, valószínűleg az nem fogja annyira érzékenyen érinteni a legfőbb riválist, ha a Q1-ben kicsit kevesebb telefon fogy majd.

A másik oldalon ráadásul ott van az is, hogy a Samsungnak a korai start nemcsak előnyt jelent, hanem hátrányt is: az állítólagos, Qualcommal kötött megállapodás értelmében más gyártó addig nem használhatja a Snapdragon 845-öt, amíg a Samsung ki nem adja a Galaxy S9-et. Ha ilyen megállapodás valóban létezik, akkor a korai starttal a Samsung az Apple-nek keresztbe tesz ugyan valamelyest, viszont az androidos konkurenseket sokkal jobb helyzetbe hozza, és korántsem biztos, hogy ez a kifizetődő stratégia.

Címkék
Ez is érdekelhet
2021. augusztus 9., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00
2020. június 8., 10:00
Hozzászólások