- 2017. december 7., 12:41
A Google rengeteg gyári alkalmazása közül egy jó tárhelykezelő még hiányzott; ezt az űrt tölti be most a Files Go.
Hirdetés

A Files Go by Google nagyjából egy hónapja érhető el, de eddig csak a béta változatot lehetett használni – mostantól azonban a végleges verziót is letöltheti mindenki a Play Store alkalmazásboltból. A Google programja nemcsak ingyenes, hanem reklámmentes is, így kiváló alternatívája lehet az alkalmazásboltból letölthető programoknak; rengeteg közöttük ugyanis a fizetős app és az olyan alkalmazás is, amely az ingyenességért cserébe reklámokat mutogat. A Google persze felturbózta kicsit a szoftvert, így a klasszikus műveletek mellett olyan feladatokra is lehetőség nyílik vele, mint például hely felszabadítása, fájlkeresés vagy éppen biztonsági mentések készítése.

Ha elfogy a szabad hely a mobilon, akkor megnézhetjük, hogy a cache törlésével vagy a nem használt alkalmazások eltávolításával mennyit javíthatunk a helyzeten; a program javaslatot tesz továbbá arra is, hogy a nagyobb fájlokat helyezzük át memóriakártyára (már ha van, természetesen). Biztonsági mentést alapvetően a felhőbe készíthetünk, és szerencsére nemcsak a Drive, hanem más online szolgáltatások is támogatottak.

A Files Go az online és offline fájlmegosztást is megkönnyíti, utóbbi nagyjából úgy működik, mint az Airdrop az Apple termékeknél: a megosztást végző telefon egy hotspotot csinál, a kliensek pedig a Bluetooth segítségével építik fel a WiFi kapcsolatot, hogy aztán az adatok átvándorolhassanak egyik telefonról a másikra.

A Files Go használatához Android 5.0 vagy későbbi változat szükséges, más megkötés nincs.

Ezek is érdekelhetnek

2011. december 18., 12:00
2012. november 30., 15:22
2011. augusztus 31., 15:00
2012. november 19., 12:00
Hozzászólások