- 2017. december 27., 12:00
Az LG nyílt lapokkal játszik: 4K-s 5K-s és G-Sync monitort is be fog mutatni a CES-en.
Hirdetés

Az LG-től az elmúlt években már megszokhattuk, hogy nem bízza a véletlenre a dolgokat, és saját maga mutatja meg előre, hogy milyen újdonságokkal készül az év első, egyben legfontosabb kiállítására. A jelek szerint idén sem lesz ez másképp, bár a nagyobb érdeklődésre számot tartó bejelentések egyelőre még váratnak magukra. A legutóbbi szivárogtatásnak hála azt viszont már tudjuk, hogy monitor fronton milyen érdekességek várhatók!

Az egyik zászlóshajó a 32UK950-es lesz, amelynek 32 colos panelje 4K felbontással bír. Természetesen az LG saját fejlesztésű panelt használ, azonban a klasszikus IPS helyett a szebb színeket, jobb kontrasztot és tökéletes betekintési szögeket nyújtó Nano IPS-t kapjuk. A monitor 98 százalékos DCI-P3 színtér-lefedettséget ígér, támogatja a local dimming technológiát és HDR 600 minősítéssel is rendelkezik. A kijelző érdekessége, hogy Thunderbolt 3 interfészt biztosan kap – az egyéb csatlakozási lehetőségek egyelőre nem ismertek.

A 32UK950 kissé megnyújtott változata 34WK95U néven érkezik, ez a kijelző 34 colos, 21:9-es panelt kap, amely 5120×2160 pixeles (5K-s), egyebekben viszont pontosan ugyanazt tudja, mint az előbb említett, 4K-s típus.

A két fenti verziót az LG elsősorban profiknak szánja, a harmadik érdekesség viszont otthonra való lesz, méghozzá a játékok szerelmeseinek. A 34GK950G-ről túl sok mindent nem tudni azon túl, hogy szintén Nano IPS-panelt és szintén 21:9-es képátlót valamint QHD felbontást kap: csak annyit, hogy a kijelző a G-Sync tecnológiát is támogatni fogja, de hogy ezt pontosan milyen legnagyobb képfrissítés mellett teszi majd, az még a jövő zenéje.

Címkék
Hozzászólások