- 2018. január 2., 11:00
A monstrum elég jó eséllyel pályázik a legérdekesebb tévés újdonság díjára az évadnyitó show-n.
Hirdetés

Most, hogy a tévék piacán lassan minden kategóriában alapnak számít a 4K-s felbontás, lassan ideje lesz ráfeszülni minden magát komolyan vevő gyártónak a 8K-ra is. Az LG az OLED-technológia élharcosaként nem teheti meg, hogy kimarad a jóból, ezért a vállalat a CES-en egy új, 88 colos 8K-s prototípust fog demózni. A készülék egyelőre nem fog piacra kerülni – és nemcsak azért, mert vélhetően egyelőre túl nagy kereslet nem lenne rá, hanem azért is, mert az LG rendelkezésre álló gyártói kapacitásait bőven lekötik a 4K-s panelekre szóló megrendelések. Viszont ezzel együtt is fontos mérföldkő lesz a technológia életében az, hogy az LG deklarálja: készen áll a továbblépésre.

Egyébként, ha csak a 8K-s részletességet és a nézzük, akkor a tévé nem hoz új igazán dolgot a piacra, hiszen a Sharp már évek óta mutogatja, idén pedig kereskedelmi forgalomba is hozza saját 8K-s tévéjét, meg persze a Samsung és az LG standján is láttunk már ilyen felbontású megjelenítőt. Az igazi érdekesség jelen esetben az, hogy a 8K-s részletesség OLED-technológiával párosul.

És, hogy mikor lehet szükségünk valóban 8K-s tévére? Biztos, hogy csak évek múlva: az első olyan esemény, amelyről értékelhető mennyiségű 8K-s tartalmat kapunk, várhatóan a 2020-as olimpia lesz (amelyet egyébként Tokió fog megrendezni).