- 2018. január 7., 18:00
Az Acer Swift 7 ultrabook széria ráncfelvarráson esett át: belül erősebb, kívül még szebb lett.
Hirdetés

Az Acer Swift 7 gépekre már eddig sem lehetett azt mondani, hogy csúnyák lennének, a 2018-as változat azonban, ha lehet, még szebbre sikerült. Az Acer az eddig megszokott, ezüst színt feketére cserélte, és kicsit sikerült faragni a méreteken is: a masina immáron csak 8,98 mm-es, és dacára annak, hogy nem nagyobb, mint egy 13,3 colos modell, kijelzője 14 colos. A gép dizájnja tényleg nem rossz, viszont valószínűleg egy kicsit szokni kell majd a gépelést rajta, mert a billentyűzet nagyon alacsony, és még minimális dőlése sincs.

Az LCD minőségére nem lehet panasz, azonban a gépben érintőképernyő van, amely így Gorilla Glass előlapot is kapott, tehát fényes. Belül igazi erőművet találunk: Kaby Lake processzort, legalább 8 GB RAM-ot és legalább 256 GB-os SSD-t kapunk, de a gépet többféle kiépítésben is meg lehet majd vásárolni természetesen.

Az extra funkciók közül talán az ujjlenyomat-olvasót érdemes kiemelni, amely szerencsére nem a tapipadban kapott helyet, hanem a billentyűzet mellett. Az akkumulátor kapacitását egyelőre nem tudjuk, de az biztató, hogy az Acer szerint töltésenként akár 10 órás rendelkezésre állást is várhatunk. A gépet az Acer áprilisban fogja piacra dobni, ára 1700 euró körül várható – vagyis a masina nem lesz olcsó, ára Magyarországon valószínűleg bőven 500 ezer forint felett lesz majd.

Címkék