- 2018. január 10., 17:00
Évek óta erre várunk: megérkezett az LG Display első olyan OLED-kijelzője, amelyet szó szerint fel lehet tekerni.
Hirdetés

Az LG évek óta mutogatja azokat az OLED-kijelző prototípusokat, amelyeket fel lehet tekerni, tavaly és tavalyelőtt is láttuk már a panelt – amely akkor még jóval kisebb méretben létezett csak. A mostani CES-re egy 65 colos verzióval érkezett az LG Display, és ugyan azt egyelőre nem hajlandó megmutatni, hogyan is történik maga a feltekerés, de az biztos, hogy különösebb trükk nincs a dologban: másképpen ugyanis a panel biztos, hogy nem férne el a dobozban. (Habár Las Vegasban vagyunk, így még az sem feltétlen biztos, amit a saját szemünkkel látunk…)

A méretet már említettük, és mivel az LG kizárólag 4K-s (illetve most már 8K-s) panelekben utazik, a 65 colos feltekerhető OLED is ilyen részletességet nyújt. Persze egyelőre csak prototípusról van szó, és kérdés, hogy van-e létjogosultsága egy ilyen terméknek. De a mostani koncepció mögött van azért elképzelés is: a tévé kijelzőjének mérete az igényekhez mérten változtatható (21:9-es képarányú filmhez például, vagy de a tévét képkeretként is használhatjuk).

Tekintve, hogy nem LG, hanem LG Display kütyüről van szó, a panelt nemcsak az LG használhatja, hanem bárki más is megvásárolhatja, ha szeretné. Az LG Display komplett csomagot szállít majd, nemcsak a kijelzőt, hanem a kijelzőt mozgató mechanikát is adni fogja, de a „dobozt” nem, azt minden gyártó úgy tervezheti meg, ahogyan szeretné. Nem túl meglepő módon a panel gyártása sokkal költségesebb, mint egy sima vagy akár ívelten felszerelhető OLED-panelé, de sajnos ennél pontosabbat nem sikerült megtudnunk. Arra a kérdésre sem kaptunk választ, hogy a panel mikor jelenhet meg kereskedelmi forgalomba, hacsak azt nem vesszük annak, hogy talán 2-3 éven belül.

Címkék
Ez is érdekelhet
2020. február 10., 13:00
2020. február 12., 16:00
2019. október 28., 08:00
2019. szeptember 4., 20:00