- 2018. január 10., 16:00
Az időpont most már majdnem megvan, de persze nyitott kérdések még így is maradtak, szép számmal.
Hirdetés

A Samsung a CES-en erősítette meg, hogy idei csúcstelefonjairól, a Galaxy S9 és S9+ modellekről, a Mobile World Congressre időzítve fog lehullani a lepel. Habár teljesen pontos dátum még nincsen, ez minden bizonnyal február 25-ét jelenti (esetleg február 26-t). Azt nem árulták el a Samsungnál, hogy a telefonok megjelenése mikor várható, de a korábbi évek tapasztalatiból és a pletykákból kiindulva márciusi startot valószínűsíthetünk – főleg azért, mert a készülékeket állítólag már javában gyártják.

Ami a specifikációt illeti, az S9-be a jelen állás szerint 5,8 colos, az S9+ba pedig 6,2 colos OLED-panel kerül, az amerikai és ázsiai változatok Snapdragon 845, az európai modellek pedig Exynos processzort kapnak. A telefonokban valószínűleg 6 GB RAM és legalább 64 GB-os háttértár lesz, de nem elképzelhetetlen az sem, hogy 128 GB lesz a minimum.

Ami nagy kérdés, az az, hogy a Samsung milyen kamerát és ujjlenyomat-olvasót épít majd be a telefonokba. A kamerát illetően volt itt már mindenféle verzió, 12, 16 vagy akár 20 MP-es szenzor is kerülhet a mobilokba, és még azt sem tudjuk biztosan, hogy a dupla optikás felépítést mindkét verzió megkapja-e vagy az csak a nagyobb S9+ kiváltsága lesz.

Az ujjlenyomat-olvasót illetően is sokféle információ keringett a neten, valószínűbb, hogy a Samsung egyelőre marad a hátlapi szenzornál, de minimális esélye azért annak is van, hogy a biometrikus azonosítást a kijelzőbe integrálva kapjuk meg.
Biztos, hogy a telefonokkal kapcsolatban lesznek még szivárogtatások, így a február végi premierig fogunk még hallani a készülékekről.

Címkék
Hozzászólások