- 2018. január 11., 10:00
Több vállalat is párhuzamosan fejleszt kijelzőbe integrálható ujjlenyomat-olvasót, egyelőre a Synaptics áll nyerésre.
Hirdetés

Ahogyan arra számítani lehetett, a Vivo a CES-en végre lerántotta a leplet az első olyan okostelefonról, amelybe előlapi, egészen pontosan a kijelző alá integrált ujjlenyomat-olvasó kerül. A modult a Synaptics fejlesztette, és nagyjából egy hónapja készen van; az első teszteket követően azonban a visszajelzések nem voltak túl jók, így a mérnökök visszaültek a laborba, és tovább csiszolták a Clear ID FS9500-as szenzort. A modul jelentősége még azzal együtt is, hogy jelenleg nem nyújtja a gombba épített típus sebességét és megbízhatóságát, fontos mérföldkő lehet a telefongyártók számára, mert végre kézzel fogható közelségbe került 18:9-es képarányú kijelzőkkel is az előlapi ujjlenyomat-érzékelő használata.

Egyelőre nem tudjuk, hogy a Vivón kívül más gyártó foglalkozott-e komolyan a szenzor használatának gondolatával, de valószínűleg nem; habár teljességgel nem lehet kizárni, mi azt valószínűsítjük, hogy a Samsung Galaxy S9/S9+ párosa még hátlapi érzékelővel jön, az új technológiát a koreai gyártó elsőként a Note 9-ben alkalmazhatja majd. Ezzel párhuzamosan az is valószínűsíthető, hogy a többi nagyobb gyártó sem vált az év első felében az újdonságra, így legkorábban az év második felében, de inkább 2019-ben számíthatunk arra, hogy a kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasó szélesebb rétegek számára is elérhető lesz.

És még az sem biztos, hogy a Vivo ebben a formában kiadja a most bemutatott telefont, mert a készüléknek egyelőre nemhogy várható ára és megjelenési időpontja nincs, hanem még végleges(hez közeli) specifikációval és névvel sem rendelkezik. Ez pedig minimum furcsa.

Címkék