- 2018. január 26., 12:00
Az LG elég jól állt a G7 fejlesztésével, de a vezetés úgy döntött, hogy mindent újra kell kezdeni.
Hirdetés

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan miért, de az LG teljesen újrakezdte a G7 tervezését, emiatt a telefon biztosan nem lesz ott Barcelonában a Mobile World Congressen. Amint arról mi is beszámoltunk, az LG-nek elég jól sikerült a tavalyi év, de ez elsősorban a tévéknek köszönhető, az okostelefonok piacán a vállalat egyelőre messze nem hozza azokat az eredményeket, amelyeket a vezetés elvárna. A mobilos részleg bevallottan olyan, mint az egyfejű sárkány: ha a csúcskészülék megy, akkor a mobilos üzletág pluszban fejezi be az évet, ha nem megy, akkor viszont jönnek a mínuszok.

Az LG egyik problémája az lehet, hogy túlságosan is a versenytársak és a piac által diktált tempóhoz akart igazodni;a trend szerint az androidos zászlóshajók az év elején érkeznek. Tavaly például, mivel az LG nem szeretett volna időben lemaradni, bevállalta azt, hogy gyengébb rendszerchippel hozza forgalomba a G6-ot – ez azonban összességében nem bizonyult kifizetődő stratégiának. Az LG vezetése ezért elhatározta, hogy ezentúl csak a saját fejlesztésekre figyelnek, így az LG az új telefonokat nem akkor dobja majd piacra, amikor szezon van, hanem akkor, amikor az adott készülék minden szempontból készen áll a megmérettetésre.

Azt csak a jövő dönti majd el, hogy ez a stratégia kifizetődő-e, de ha nem, túl nagy gond akkor sincs: legfeljebb az LG jövőre visszatér majd a megszokott rendhez.

Címkék
Hozzászólások