- 2018. január 30., 11:00
Pedig tavaly arról pletykáltak, hogy az Apple a 2017-es próba után 2018-ban már csak OLED-kijelzős mobilokat dob piacra.
Hirdetés

Az Apple ősszel megint három telefont fog bemutatni, az iPhone 8 és 8s utódai mellett az iPhone X-ből is újabb változat készül majd. A jelenlegi leosztás szerint az iPhone X-ben OLED-kijelző dolgozik, a másik két telefon viszont csak LCD-t kapott – és nagyon úgy fest, hogy ez a felállás idén sem fog megváltozni. Pedig tavaly a bennfentesek tudni vélték, hogy 2018-tól az almás vállalat már csak OLED-kijelzővel szerelt telefonokat fog piacra dobni. Ezt a feltételezést csak erősítette, hogy az Apple (állítólag) majdnem 3 milliárd dollárt fizetett az LG Displaynek azért, hogy az egyik gyártósoron csak és kizárólag az iPhone-ok számára készüljenek panelek.

A DigiTimes szerint az Apple ősszel egy 5,7-5,8 colos iPhone 8s-t, egy 6-6,1 colos iPhone 8s plust és egy 6,1-6,2 vagy 6,4-6-5 colos iPhone X-et fog piacra dobni – a lap szerint valószínűbb, hogy az iPhone X kijelzője lesz a legnagyobb, de menet közben még változhatnak a dolgok. Az jó kérdés, hogy az Apple miért nem áll át teljesen OLED-kijelzőre – hivatalos válaszra aligha számíthatunk, de két lehetséges opcióval azért nem nehéz előállni. Az egyik ok eléggé triviális, és az Apple-re jellemző is lenne: OLED-ek és az LCD-k ára között elég nagy az eltérés még ekkora méretben is, az OLED-panel ára nagyjából háromszorosa annak, mint amennyibe egy hasonló méretű LCD kerül. Ugyan összességében nem kell eszement összegre gondolni, de ha egy ilyen lépéssel készülékenként 15-20 dollárral több marad az Apple zsebében, akkor az éves szinten már igen komoly összeget jelent, 50 millió eladott telefonnál 1 milliárd dollárról is szó lehet. A másik opció az, hogy az Apple egyszerűen csak szeretné erősíteni az iPhone X exkluzivitását azzal, hogy jobb kijelzőt épít bele.

Címkék
Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00