- 2018. február 22., 13:00
A Snapdragon 835-ös lapkára optimalizált Windows 10 több gyártó fantáziáját is megmozgatta.
Hirdetés

Várakozások szerint az ASUS, a HP és a Lenovo is március végén dobja majd piacra az első olyan notebook-tablet hibrideket, amelyek ARM processzorra épülnek. Az információ nem közvetlenül a gyártóktól származik, de tekintettel arra, hogy a Snapdragon 835 rendszerchipet készítő Qualcomm mondta, megbízhatónak tekinthető.

Habár ezeken a gépeken is a Windows 10 fut majd, lesz néhány eltérés a PC-s verzióhoz képest. Pozitív változás az üzemidő (az előzetes tesztek alapján akár a 20 órát is elérheti a rendelkezésre állás) és az, hogy a gépek folyamatosan tartják majd az online kapcsolatot, ugyanakkor az sokak számára probléma lehet, hogy a klasszikus alkalmazások közül sok nem fut majd, az x64-es programokat a Windows 10 ARM-os változata ugyanis nem kezeli.

Egyelőre kérdéses, hogy a Microsoft pontosan mit szeretne elérni ezzel a koncepcióval, elvégre a nagyon hasonló képességekkel rendelkező Windows RT egyszer már csúnyán megbukott. A hírek szerint a Windows 10-es gépek ráadásul túl olcsók sem lesznek, áruk 600 dollárról indulhat. Jelen állás szerint a Microsoft javára annyit azért írhatunk, hogy sosem adja fel…