- 2018. február 26., 10:00
Az 5G01 a világ első olyan 5G-s chipje, amely fogyasztói termékekbe készül és kereskedelmi forgalomba kerül.
Hirdetés

A Balong 5G01 chipkészletet segítségével a hálózatra csatlakozó eszközök ideális esetben akár 2.3 Gbps sebességgel lesznek képesek letölteni az adatokat, ami nemcsak a multimédiás felhasználás előtt nyitja meg az utat, hanem a VR videók és játékok is sokkal élvezhetőbbé válnak. A Huawei 2009 óta dolgozik az 5G-s hardvereken, azóta a vállalat 600 millió dollárt költött a területhez kapcsolódó kutatásokra. A Balong 5G01 piacra kerülésével a Huawei lesz az első olyan gyártó, amely a teljes infrastruktúrát fel tudja szerelni 5G-s modemmel.

A chipet végfelhasználói berendezésekhez, így többek között telefonokhoz, routerekhez, laptopokhoz és beltéri egységekhez lehet használni. A chip előnye, hogy többféle működési frekvencián is támogatja az 5G-s adatátvitelt, így a meglévő infrastruktúrát nem kell azonnal átalakítani úgy, hogy 6 GHz-en is tudjon kommunikálni.

Az 5G-s hálózatoknak azonban nemcsak a gyors letöltési sebesség lesz az előnye, hanem az is, hogy az infrastruktúra egyszerre sokkal több klienst fog tudni kezelni; a Huawei számításai szerint négyzetkilométerenként 1 millió kütyü csatlakozhat majd úgy az internetre, hogy a hálózat sebessége minden készüléknél garantálja a rendeltetésszerű működést.

Hozzászólások