- 2018. június 4., 12:00
A ROG Strix II panelje emellett nagyon alacsony, 3 ms-os válaszidővel rendelkezik, az ASUS ezzel veri is a konkurenciát.
Hirdetés

Az ASUS tavaly is nagyot dobbantott a Computexen, a vállalat akkor a világ egyik első NVIDIA Max Q grafikás (játékosoknak szánt) notebookját mutatta be, most pedig egy olyan ROG notival érkezett a gyártó, amelyben a kijelző különleges. Az ASUS 120-ról 144 Hz-re emelte a képfrissítési frekvenciát, de nem is ez a fő érdekesség (ilyet más gyártók gépei is tudnak), hanem az, hogy ezzel párhuzamosan a válaszidő is csökkent, 7-ről 3 ms-ra. Ez azt jelenti, hogy a játékok gyors mozgás közben is sokkal szebb, elmosódásoktól mentes képet mutatnak.

A ROG Strix II kétféle verzióban lesz elérhető, fontos különbség a GPU-ban van (vagy lehet) a Hero és Scar fantázianevű modellek tudásában, emellett pedig kozmetikai eltérésekre lehet felfigyelni (például arra, hogy mely gombok vannak a világításnak vagy az átlátszó felületnek köszönhetően kiemelve). A hardver topligás, természetesen: ez a gyakorlatban (akár) Intel Core i7-8750H processzort és (akár) 32 GB RAM-ot jelent, a kijelzőt pedig NVIDIA GTX 1060 vagy – opcionálisan, a Scar esetében – 1070 Max-Q hajtja meg. A kijelző mindkét típusnál 15,6 colos és Full HD felbontást nyújt, ami egy notebooknál bőven elég.

Az ASUS megemlítette a bemutatón, hogy ezeknek a gépeknek különlegessége az alacsony zajszint; amit a továbbfejlesztett ventilátorokkal sikerült elérni. Az ASUS több lapátot használ a ventilátoroknál, amelyek így másfélszeres levegőmennyiséget tudnak megmozgatni – vagy ha ugyanannyi levegőt fújnak, akkor azt alacsonyabb fordulatszámon tudják megtenni.

A gépek már elérhetők, a ROG Strix II Hero kiadása 1699, a Scar kiadása pedig 1999 eurótól indul.

Címkék
Hozzászólások