- 2018. július 25., 15:00
Könnyen lehet, hogy ez az alkalmazás lesz a Google következő fejős tehene.
Hirdetés

A Google rengeteg olyan szolgáltatást üzemeltet, amely már most sok pénzt hoz a konyhára, de ez nem jelenti azt, hogy a vállalat ne keresné folyamatosan azokat a területeket, ahol újabb bevételekre tehet szert. Ha csak a számokat nézzük, akkor a Google Translate (Google Fordító) lehet a következő fejős tehén, az appal ugyanis 143 milliárd szót vagy kifejezést fordítunk le naponta – és persze a szám folyamatosan növekszik, valamint az olyan események, mint például egy foci VB, szintén meg tudják dobni a számokat. Az app jelenleg 100 nyelvet ismer, ezek között bármilyen irányban tud fordítani, és a nyelvek többsége akár offline is működik. Online persze jobb eredményre számíthatunk, főleg ha nemcsak szavakat, hanem kifejezéseket, mondatokat szeretnénk fordítani, vagy ha a feladat az, hogy a kamerával látottakat szeretnénk más nyelven viszontlátni.

A Google Translate 12 éve működik, és folyamatosan fejlődik a közösség erejének valamint a mögötte húzódó mesterséges intelligenciának köszönhetően. Nagyon jól persze csak a népszerű nyelvek között működik, de tudása bőven elegendő ahhoz, hogy egy nyaralás során (szinte) bármilyen helyzetben eligazodjunk. Segítségével akár teljes szövegeket (weboldalakat) is lefordíthatunk, illetve aktív netkapcsolat esetén akár valós idejű, hangalapú fordítóként is használható.

A felmérések szerint a legtöbben utazásnál használják a szolgáltatást, így logikus lenne, ha a Google idővel hirdetéseket helyezne el a programban; mivel pontosan tudja, hogy milyen ételt, milyen szállást vagy milyen nevezetességet keresünk, könnyedén tud olyan helyeket ajánlani, amelyek pontosan illeszkednek az egyéni elvárásainkhoz. Ez azonban még a jövő zenéje, a Google jelenleg arra koncentrál, hogy hirdetési szempontból a Google Maps alkalmazást maxolja ki.

Címkék