- 2018. augusztus 8., 08:00
A Google be is jelentette, viszont a teljes változat csak az ősz folyamán érkezik majd.
Hirdetés

A Google tegnap váratlanul bejelentette, hogy elkészült, és a Pixel telefonokra elérhetővé is vált az Android 9-es verziója, amely egyes, előzetesen kiszivárgott információkkal ellentétben nem pisztácia, hanem simán csak pite lett. A bejelentés ugyanakkor kissé érdekesre sikerült, mert az Android Pie csak félig-meddig készült el, néhány funkciója csak egy későbbi frissítéssel válik elérhetővé.

Az Android 9 (Android Pie) újdonságia közé tartozik a „Digitális jólét” panel, a gombokat (egyelőre nem kötelező érvényűen) leváltó gesztusvezérlés, a továbbfejlesztett, és a rendszerbe mélyebben beágyazott mesterséges intelligencia, a belógó szenzorsávok kezelése és még egy sor apró fejlesztés, javítás. Ezek közül azonban a mostani frissítés nem tartalmazza mindet, az online közösségi térben eltöltött tevékenységek monitorozására szolgáló Digitális jólét panel például hiányzik – ezt utólag lehet letölteni, de a platform egyelőre csak béta állapotú.

Az Android 9 ezúttal is a Pixel telefonokra érkezett meg elsőként, ezt követően pedig – a várakozások szerint még az ősz folyamán – azon gyártók készülékei követik, amelyek részt vettek a béta programban. Sajnos a két legnagyobb gyártó, a Samsung és a Huawei nem tartozik közéjük, a Sony, a Xiaomi és a OnePlus viszont igen. Ezen gyártóknak ugyanakkor csak az elvi lehetőség van meg arra, hogy siessenek, egyelőre egyikük sem adott ki közleményt a frissítések várható ütemével kapcsolatban.

Címkék
Hozzászólások