- 2018. augusztus 29., 14:00
A legtöbb felhasználónak egyelőre a 4K is csak álom, az LG azonban már a következő lépcsőfokra is fellépett.
Hirdetés

A két nap múlva kezdődő IFA 2018 kiállításra rengeteg gyártó készül újdonsággal. Az LG az elmúlt években az OLED technológiával gurított nagyot; most már hosszú évek óta egyedüliként képes ezzel a technológiával a tévékhez szükséges méretben panelt gyártani. A szekér ennek köszönhetően oly annyira beindult, hogy az LG a prémium szegmensben, a Samsungot megelőzve, piacvezető lett. Ezt a pozíciót pedig szeretné is megtartani a koreai vállalat, így nem ül a babérjain, hanem folyamatosan fejleszti a gyártás folyamatát. A fejlesztések egy része a költséghatékonyságra fókuszál, mások viszont a technikai paramétereket hivatottak javítani.

Az LG Display már korábban, a CES-en bemutatta 8K-s paneljét, most viszont már tévé készült, amely hamarosan kereskedelmi forgalomba kerülhet. Sok technikai részlet vele kapcsolatban még nem ismert, a 7680×4320 pixeles felbontás mellett csak annyit tudni, hogy mérete 88 col lesz. A tévét holnap, azaz még az IFA hivatalos megnyitója előtt mi is megnézzük, a tapasztalatokról pedig természetesen be fogunk számolni nektek!

Az LG arra számít, hogy 2022-ben éves szinten már 5 millió 8K-s tévé fog gazdára találni, így a 88 colos monstrum gyártása akár rövid időn belül kifizetődő lehet.

Címkék