- 2018. augusztus 29., 18:00
Mindenképpen az Acer Swift 5 az érdekesebb, amely a világ legkönnyebb 15 colos notebookja lett.
Hirdetés

Az Acer joggal büszke a Swift termékpalettára; a családba tartozó gépek nemcsak szépek, hanem könnyűek és gyorsak is egyben. Nem véletlen, hogy a felhasználók is szeretik őket!

A tajvani gyártó megújítja a teljes portfoliót, amelynek köszönhetően a Swift 5-ből például a világ legkönnyebb 15 colos kijelzővel rendelkező notebookja lett. Sőt, a gép valójában még valamivel nagyobb LCD-t is kapott, hiszen a panel átmérője 15,6 col; a tömeget viszont ennek ellenére sikerült 1 kg alatt tartani, a káva vékonyításával pedig azt is elérték a mérnökök, hogy a gép váza akkora legyen csupán, mint egy klasszikus kialakítású 14 colos gépé. Ezt részben a magnézium-lítium ötvözetből készült, a szokásosnál vékonyabb váz tette lehetővé.

Természetesen a megújult a belső is: a processzor most már az Intel nyolcadik generációs i7 illetve i5 szériájából választható, a RAM mérete 8 vagy 16 GB lehet, az adattároló pedig SSD, akár 1 TB-os kapacitással. A kijelző felbontása Full HD, a gombok pedig háttérvilágítással is rendelkeznek. Bővítéshez USB-C, USB 3.0 és HDMI portokat egyaránt kapunk. Az Acer legalább 10 órás rendelkezésre állást ígér. Az új Swift 5 Európában novembertől lesz megvásárolható, induló ára 300 ezer forint körül várható. Az Acer megtartja azért a 14 colos verziót is, amelybe a továbbiakban szintén a nyolcadik generációs Core processzorokból lehet „erőforrást” választani.

Kiderült továbbá az is, hogy az Acer hamarosan a 14 colos Swift 7-et is felturbózza az új Intel processzorokkal; emellett elsősorban itt is a gép mérete és tömege lesz érdekes. A gép vázának alapterülete 15 százalékkal lesz kisebb, mint az elődnél volt (a kijelző mellett nem lesz káva), a vastagság 10mm, a tömeg pedig 1 kg alatt marad. Azonban a pontos specifikáció és a megjelenési dátum egyelőre nem ismert.

A Swift 3 vonal esetében az Acer marad a 13,3 valamint a 14 colos képátlónál. Ezekbe a gépekbe nyolcadik generációs Intel Core i7/i5/i3 processzor, 8 GB RAM és 512 GB-os SSD választható; a kijelző természetesen Full HD felbontású lesz, és a géphez opcionálisan LTE modem valamint dedikált GPU (NVIDIA MX150) is kérhető. A gépek tömege 1,3 kg körül alakul, cserébe a rendelkezésre állási idő ennél a szériánál lesz a legjobb, 13 óra feltöltésenként. Érdekesség, hogy a 14 colos verzióból lesz egy fizikai méretét tekintve nagyobb változat is, amelybe nemcsak SSD-t,hanem hagyományos merevlemezt is lehet szerelni.

Címkék