- 2018. szeptember 7., 13:00
Egyelőre Windows 10 alatt nem érhető el a funkció, minden más platformon viszont – az app frissítése után – már működik.
Hirdetés

Már többször volt szó arról, hogy a felhasználók leginkább a natív rögzítési megoldást hiányolják a Skype-ból – a Microsoft sokéves hallgatás után végül a nyáron jelentette be, hogy a funkció hamarosan elérhetővé válik. A hamarosan pedig most jött el; az androidos és iOS alatt futó alkalmazás a legújabb változatra való frissítést követően már képes a hívások rögzítésére is. A funkció Windows 10 alatt egyelőre nem működik, de a Microsoft azt ígéri, hogy néhány héten belül erre a rendszerre is elkészül az új kliens.

Persze eddig is volt lehetőség a Skype hívások rögzítésére, azonban ehhez mindenféle trükköket kellett alkalmazni, és a dolog csak külső alkalmazás segítségével volt megoldható. A Microsoft új funkciója teljesen kiválthatja ezeket a programokat, bár maga a rögzítés nem a felhasználó saját gépén, hanem a felhőben történik. A felvételeket a rendszer 30 napig tárolja, ezalatt az idő alatt pedig – MP4 formátumban – le lehet majd tölteni őket.

A rögzítésről azt érdemes még tudni, hogy a Skype minden esetben egyértelműen jelzi a hívás többi résztvevőjének a rögzítés tényét, illetve természetesen a letöltés lehetősége nemcsak a rögzítést elindító félnek, hanem a beszélgetés összes szereplőjének adott.

Címkék
Hozzászólások