- 2018. szeptember 10., 11:00
Már csak két nap van hátra a hivatalos bemutatóig, az információk így folyamatosan szivárognak a mobilokról.
Hirdetés

Az Apple-t sokszor és sokan megvádolták már azzal, hogy termékei túlárazottak – ennek hatását pedig nemcsak az érzi, aki almás logóval ellátott telefont vásárol, hanem az is, aki valamelyik androidos csúcsmodell mellett dönt. Az iPhone X tabukat döntögető ára nélkül a Samsung aligha mert volna kihozni egy 435 ezer forintba kerülő Galaxy Note 9-et, például. Az Apple állítólag hallgat a felhasználók visszajelzéseire (na persze!), ezért idén a két iPhone X mellett lesz egy olcsóbb modell is. Ez szép és jó, azonban ha azt vesszük, hogy tavaly a két „normál” árú iPhone mellett volt egy drága iPhone X is, akkor máris nem hangzik annyira jól.

Idén szinte biztosan arról lesz szó, hogy a két iPhone X ára továbbra is az egekben lesz, az olcsóbb verzió pedig annyiba kerül majd, mint tavaly az iPhone 8. Valami ilyesmire jutott a Merrill Lynch is, a pénzügyi elemző cég szerint a két iPhone X induló ára 1000 illetve 1050 dollár lesz, az olcsóbb verzió pedig 800 dollárba fog kerülni. Ha ez így van, akkor az azt jelenti, hogy idén nem biztos, hogy lesz új iPhone 300 ezer forint alatt, az iPhone X induló ára pedig a 400 ezer forint környékét fogja verdesni. Kérdés, hogy alulról vagy felülről.

Eközben kiszivárgott néhány fotó az olcsóbb iPhone-ról, egyes amerikai áruházakban pedig állítólag már tokot is lehet kapni a legnagyobb iPhone X-hez (amit talán iPhone XS Max-nak hívnak majd, de ha ez tényleg így lesz, akkor az Apple viheti az idei év legbénább telefon elnevezése díjat). A fotóról kiderül, hogy az olcsóbb iPhone legalább háromféle színben lesz elérhető: a tradicionális fekete és fehér változat mellett a mobil lesz pirosban is. Az egyik kiszivárgott fotó alapján lesz dupla SIM-es verzió is – vagy akár az is lehet, hogy csak ilyen változat lesz, bár ez nem túl valószínű, mert a szolgáltatók ezt annyira nem szokták díjazni. A tok – ha valódi – akkor legfeljebb arról árulkodik, hogy a legnagyobb változat elég robusztus lesz, ezt azonban eddig is tudtuk.

Az új iPhone-ok nagy bejelentésére szeptember 12-én kerül sor, magyar idő szerint este 7 órakor. Már csak kettőt kell aludni!

Címkék
Hozzászólások