- 2018. szeptember 19., 13:00
Félnek, hogy a gyenge eladások miatt kevés alkatrészt tudnak majd leszállítani, és emiatt esetleg veszteségük lesz.
Hirdetés

Valószínűleg nem árulunk el nagy titkot azzal, ha azt mondjuk, hogy az iPhone-ok egyre magasabb ára csak az Apple-nek jó, másnak nem feltétlenül. A felhasználók biztosan értékelnék, ha olcsóbbak lennének a készülékek, azonban úgy fest, hogy ugyanez az Apple egyes beszállítóira is igaz. A Digitimes értesülései szerint az almás vállalatnak több olyan partnere is van, aki aggódik amiatt, hogy az új iPhone-okból a vártnál kevesebb fogy majd. Ez azért gond, mert bár az Apple leadott egy előzetes megrendelést az alkatrészekre és egyéb kapacitásokra (például összeszerelés), fenntartja a jogot ahhoz, hogy módosítson a számokon, ha esetleg a vártnál kevesebb telefon találna gazdára.

A beszállítóknak az sem kedvez, hogy a legolcsóbb iPhone kerül piacra legkésőbb, ezért könnyen lehet, hogy a negyedik negyedéves eladások tényleg nem lesznek annyira jók – bár azt azért ne feledjük, hogy háro hónap múlva karácsony, ez pedig az Apple-nél mindig hihetetlenül erős szezont jelent.

Tény, hogy az iPhone-ok soha ilyen drágák nem voltak még, az új kütyük közül a legolcsóbb iPhone Xr 749 dollárba kerül, az iPhone Xs és Xs Max legolcsóbb verzióért pedig 999 illetve 1099 dollárt kér a gyártó annak ellenére, hogy az összes mobil a tavalyi készülékek ráncfelvarrott változataiként jellemezhetők csupán. Idehaza az induló árak 299, 399 és 439 ezer forintnál vannak.

Ez is érdekelhet
2023. november 3., 08:00
2021. január 29., 09:05
2020. október 15., 12:00